10 mooiste bureau’s voor de kinderkamer

6 september 2019 Kids,  Werkplek,  Woonblog - Interieurblog,  

Kinderkamer inrichten

Hoe zoek je het beste kinderkamer bureau uit? Vanaf de laatste jaren Basisschool wordt huiswerk maken steeds meer een dagelijkse bezigheid. Een goed bureau wordt dan steeds belangrijker. Maar tieners krijgen ook steeds meer hun eigen smaak dus een mooie en praktische bureau’s dat is wat we willen. Hoe en waar vind je nu dat mooie kinderkamer bureau? In deze blog geef ik tips voor het uitzoeken van een bureau’s voor de kinderkamer en deel ik mijn favorieten.

kinderkamer bureau

Back to school

De scholen zijn weer begonnen! Tijd om in het ritme te komen, brooddozen te vullen en tijd voor huiswerk… Dit is ook het moment dat de kinderkamer klaar moet zijn voor school met een goed bureau. Met een zoon en dochter op de middelbare school zie ik overeenkomsten en verschillen in hun slaapkamers. Waar hij kiest voor een stoere, wat donkere kamer in Industriële stijl, kiest zij voor een frisse Scandinavische stijl. Maar beide kiezen ze voor een mooi en compact bureau. De meeste kinderkamers zijn niet erg groot dus een mooi, compact bureau met opbergruimte is ideaal. Liefst wat neutraal zodat ze er een aantal jaren mee vooruit kunnen.

Een heel groot kinderkamer bureau werkt meestal niet goed op een kinderkamer en is meestal helemaal niet nodig. Dus kies voor een compact model. En werkblad kan best wat ondiep zijn, hiermee oogt de hoek minder vol. Met een bureau onder een hoogslaper kan je de hoogte in. Boven slapen en beneden werken, dat blijft leuk!

bureau kinderkamer

Hoogslaper Julien van Wood

Bureau’s kinderkamer

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het uitzoeken van een bureau. Kies je voor kant-en-klaar, oud/ nieuw of maatwerk?  Als interieur-stylist geef ik hiervoor een aantal handige tips.

 

1. Vintage bureau

Oude, vintage bureau’s geven een originele sfeer aan de kinderkamer. Misschien heb je nog een oud bureau op zolder staan of vind je mooi model bij de kringloop. Geef deze dan een opknapbeurt zodat het er weer mooi uitziet en goed te gebruiken is. Meubels in vintage en retro stijl worden tegenwoordig ook weer nieuw gemaakt, zo heb je de stijl van vroeger met het comfort van nu. Vaak is juist de combinatie van die oude sfeer met modern design het leukst.

vintage bureau

Vintage bureau van Barbier van Zuiver

 

2. Bureau samenstellen

Je kunt zelf een bureau samenstellen door een blad met poten te combineren. Zo zijn schragen erg leuk om te gebruiken om onder een blad op maat te zetten. Koop twee schragen, monteer er een werkblad of grote plank op, zaag hem op maat en je kinderkamer bureau is klaar. Ikea heeft hier mooie en betaalbare varianten van.

Een ander idee om zelf een bureau samen te stellen is een planken-systeem aan de wand met een extra diep bureau blad. Dat neemt weinig ruimte in en kan mee groeien met je kind.

kinderkamer

Bureau LINNMON /ODDVALD van Ikea

klein bureau

Kastensysteem Jack van Karwei

 

3. Bureau kopen kinderkamer

En natuurlijk zijn genoeg mooie modellen kopen via woonwinkels, kinderwinkels of online shops. Soms moeten de meubels nog in elkaar gezet worden en soms is het bureau al compleet gemonteerd. Tip: let daar goed op voor je het bureau bestelt, dan weet je waar je aan toe bent. 

kinder bureau

Bureau Store van VT Wonen

 

3. Ben je zelf erg creatief en handig? Op internet zijn leuke stappenplannen te vinden om je eigen bureau te maken van steigerhout of mdf. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Gamma of Karwei.

Stijl tienerkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer is het leuk om samen met je tiener een stijl of thema te kiezen. Misschien is de babykamer uitgebreid met een groot bed maar is de kamer eigenlijk niet veel bijzonders. Dan is dit een goed moment om samen met je tiener zijn of haar woonstijl te bepalen je zult verbaasd staan hoeveel smaak ze al hebben. Hoe doe je dat?

 

Tienerkamer inrichten

  • Maak een collage van interieur foto’s die jou en je tiener aanspreken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de gewenste stijl, kleuren en materialen. Je leest er uitgebreider over in deze blog. Als de stijl van de slaapkamer is vastgesteld dan is het ook makkelijker om de meubels en accessoires te kiezen die in deze stijl passen.
  • Model: ook het model bepaalt of het bureau goed bij de stijl van de kinderkamer past. Belangrijk is om de kamer goed op te ruimen en te bepalen hoeveel bergruimte er nodig is. Een kledingkast voor de kleding en een kast met lades voor de schoolspullen? Dit zorgt ervoor dat de kamer netter blijft mijn schoolspullen opgeruimd kunnen worden.
  • Tip: Een trolley naast het bureau is ook een speelse manier om de schoolspullen in op te bergen. Op een kleine kinderkamer moet je soms creatief met de ruimte om gaan. Maak bijvoorbeeld een bureau in een kast of schilder een klein tafeltje in een vrolijke kleur zodat het wel past.

Na het huiswerk maken is het bureau ideaal om met vriendinnen te ‘make-uppen’ en of met vrienden te gamen. Op deze manier kan het meubel multifunctioneel gebruikt worden. 

 

bureau slaapkamer

Lichte en compacte bureaus van Ikea: Alex en Lisabo

bureau kinderkamer

Twee stoere bureau’s voor jongens of meiden. Alex van Ikea en Honk van Woood

jongens bureau

zwart bureau

 

Ik ben benieuwd welk bureau jij en je tiener het mooiste vinden.  Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je veel succes met het inrichten van de slaapkamer. Meer kinderkamer en tienerkamer ideeën en tips lees je in de woonblog. Heb je hulp nodig bij het inrichten van de tienerkamer? Ik help je graag met een interieuradvies

Tekst: Maison Belle, beeld: Ikea, Woood en Zuiver.

Blijven lezen?

2 reacties op 10 mooiste bureau’s voor de kinderkamer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *