10 x de mooiste badkamer met patroontegels

19 augustus 2015 Badkamer,  Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  

Patroontegels

Ben je toe aan een re-styling van je badkamer of misschien wel een totale verbouwing? Die mooie patroontegels op de vloer, ik ben er echt helemaal weg van! Oosterse tegels, Portugese tegels of patroontegels uit de tegelzaak: een eenvoudige badkamer kan er al zo stijlvol van worden. Heel veel meer heb je niet nodig, de tegels geven zoveel sfeer. Mooie verlichting en een xxxl spiegel doet menig kleine badkamer ruimer ogen en houten accessoires maken het af.

Weet je dat er tegenwoordig ook heel veel tegels met een hout patroon worden gemaakt? Zo lijkt het alsof je een houten vloer in de badkamer hebt gelegd. Het geeft de warmte van hout maar het voordeel van een tegel die ook geschikt is voor spetters en vocht.

 

patroon tegels

 

In deze blog geef ik 4 tips om vooraf over na te denken.

  1. Tegels op de vloer Saaie tegels op de vloer? Kies voor patroontegels in het toilet en in de badkamer. Weet je dat je soms gewoon over de tegelvloer heen kunt tegelen? Vraag wel goed advies hoe je dit kunt doen of laat het over aan een professional. Soms is de vloer alleen al genoeg! Tip: Let er wel op dat de tegels een goede beschermlaag hebben zodat het water in de badkamer geen problemen geeft.
  2. Tegels achter de wastafel Vaak is de wastafel dé plek die wat extra sfeer kan gebruiken. Met een neutraal meubel en patroontegels op de muur daar achter, tover je het om tot de eyecatcher van jouw badkamer. Je kunt je badkamer er heel persoonlijk mee maken door zelf de tegels uit te kiezen en te mixen. Maak een mooi kleurenpalet en herhaal dit in tegels en badkamer accessoires.
  3. Zwart- wit Tijdloos mooi zijn de tegels in het zwart en wit, daar raak je niet snel op uit gekeken. Bovendien zorgen de rustige kleuren ervoor dat je in de badkamer lekker kunt bijkomen na een lange dag. De combinatie met natuurlijke materialen en oosterse lampen zorgt voor een heus hamam gevoel.
  4. Tegels in kleur Ben jij gek op kleur? Maak het bont door verschillende kleuren en patronen te mixen tot een patchwork effect. Of gebruik een felle kleur in combinatie met wit, dat voorkomt dat het te heftig wordt. ’s Ochtends je tanden poetsen met zo’n gele tegel, daar word je zelfs op Maandag blij van!

Veel badkamer-plezier!

Veel tegelzaken zoals Wassink Apeldoorn verkopen diverse patroontegels of kunnen ze voor je bestellen.

Blijven lezen?

Één reactie op 10 x de mooiste badkamer met patroontegels

  • Mariska zegt:

    De tegels achter de wastafel ( mediterrane lantaarn / druppelvorm? ) eerste foto onder dit kopje zijn zeer in de smaak gevallen…..Graag zouden wij het verkoopadres van dit soort tegels willen weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *