3 x December – tafel dekken

25 november 2015 Feestdagen,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerstdagen

Het wordt steeds frisser en al zo vroeg donker in huis. Langzaam begin ik echt zin te krijgen in December, gezellig samen, vakantie, kerstmis en vooral de styling in huis. Wat doen jullie dit jaar? Ga je veel weg of blijf je juist lekker veel thuis? Met dit weer vind ik het heerlijk om thuis te zijn: lekker koken en aandacht te besteden aan het dekken van de tafel. Mooi servies, bloemen, tafellinnen en dan lekker lang natafelen. Daar kan ik echt zo van genieten! Dus ik begin ik in November al met het uitgebreider koken van stoofpotjes tot ovenschotels. En alles komt uit de kast om de tafel mooi te dekken. Daarom ben ik gek op goede aanvullingen zodat ik kan mixen. Gekleurde glazen, een paar tafellopers en mooie servetten. Zodat ik mijn servies en tafel steeds anders kan tonen. Zo komen wij vanaf Sinterklaas de donkere maanden wel door. Dat doen we aan tafel! Ik geef je in deze blog interieur inspiratie voor December, Sinterklaas en Kerst.

1. Wit met grijs

Combinatie wit, grijs en zilver. Lekker fris en modern. Er zijn bij H&M Home online en in de winkels verschillende tafellakens, lopers en servetten in deze kleurstellingen te koop. En prachtige kerst afbeeldingen hoe je zelf kunt stylen. Leuk is de combinatie van de glanzende stof van de loper met het patroon op het tafelkleed. Met zilver bestek en servetten kun je deze stijl nog verder doorvoeren. Lint met kerstdecoratie aan het plafond voeg je toe tijdens de kerstdagen.


Onlangs bijgewerkt6

Lekker fris en modern

2. Goud, wit en roze

Combinatie wit, goud en roze voor een warme en chique tafel bij H&M Home. Mokken met gouden quotes en patronen op het tafelkleed kunnen moeiteloos afgewisseld worden. Als je als basis het wit, goud en roze kiest. Een dennentak in een vaas doet dienst als kerstboom, leuk als je geen zin in een echte boom hebt. Goud zien we heel veel in de winkels dus combineer verschillende kandelaars in goudkleur en vul de tafel met veel kaarsen.

Onlangs bijgewerkt7

Een dennentak in een vaas als kerstboom

3. Grijs, roze en oker geel

Ikea combineert in de serie Sittning prachtige, diepe kleuren. Dit geeft meteen zoveel sfeer aan tafel! Een donkere ondergrond zoals een tafelkleed of lopers zorgen ervoor dat de kleuren nog beter uitkomen. Ik vind het glaswerk zo mooi, deze kleuren zijn zo stijlvol! Ook de planken van Acacia hout staan nog op mijn lijstje.

blog-sh-tafel dekken

Donker tafel-linnen met gekleurd glaswerk

Binnenkort in de interieur blog nog meer interieur inspiratie om je huis December-proof te maken!

Afbeeldingen via: Ikea en H&M Home

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *