5 Nieuwe collecties bij Ikea

5 april 2016 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Nieuwe collecties bij Ikea

Vorige week presenteerde Ikea in het prachtige pand van X Bank in Amsterdam de nieuwe limited collecties van dit jaar. Zoals we vorig jaar al hebben gezien werkt Ikea samen met internationale topontwerpers om vernieuwende en betaalbare collecties te ontwikkelen. Dit alles in beperkte oplage zodat niet iedereen hetzelfde heeft, leuk!

Meubels en woonaccessoires worden gecombineerd met mode, fotografie, kunst, glas en keramiek. Hieruit zijn 5 nieuwe limited collecties ontstaan die vanaf April één voor één worden gelanceerd in de winkels. De pers en bloggers mochten de nieuwe producten al bekijken en uitproberen dus ik geef je alvast een sneak preview van wat je de komende tijd van Ikea kunt verwachten!

ikea-event-marije-maisonbelle

1. VIKTIGT

Absoluut op nummer 1 staat bij mij de Viktigt collectie. Handgemaakte producten van glas, keramiek en natuurlijke vezels. Ontworpen door glasontwerper: Ingegerd Raman. Wat mij erg aanspreekt zijn de natuurlijk materialen, de patronen en de rustige kleuren. Het idee achter de producten is: terug naar de basis. Van prachtige manden tot rotan meubels en lampen uit Vietnam. Ook vind je prachtig serie servies en glaswerk. Alles even eenvoudig en daardoor juist zo mooi!

Deze Viktigt limited collectie ligt vanaf mei in de winkels.

06-IKEA-VIKTIGT-tapijten-PH132760-zoom

maisonbelle-ikea-VIKTIGT-zwartwit

maisonbelle-ikea-limitedcollections

2. ANVÄNDBAR

Haal de natuur in huis: we like! Användbar geeft veel “groene” oplossingen voor hergebruik en voor groene vingers. De producten maken het je nog makkelijker om je eigen groenten en kruiden  te kweken met de zelf waterende potten. De Macramé hangers zijn helemaal trendy om je mooiste kamerplanten in de bekende Ikea potten op te hangen. 

Bijzonder zijn de potten van klei om in te koken, ze zorgen voor een constante temperatuur en je hebt er minder vet voor nodig. Ook is er gedacht aan mooie stoffen tassen om plastic te minderen en producten rondom duurzaam schoonmaken. De Användbar collectie is vanaf deze maand al verkrijgbaar in de Ikea winkels.

maisonbelle-anvandbar-ikea

maisonbelle-ikea-andvandbar-planthanger

maisonbelle-ikea-andvandbar-schaal

3. GLÖDANDE

Een fabelachtige limited collectie, ontworpen door de vlaamse mode-ontwerper: Walter van Beirendonck. Hij verzon een verhaal over vijf magische wezens in de wolken, die hij Wondermooi noemde. De vijf fantasiefiguren en hun speelse patronen zijn verwerkt in diverse kussen- en dekbedovertrekken, servies, stoffen, vloerkleden en nog veel meer. Leuk voor wat extra kleur in de kinderkamer of in de speelhoek. Vanaf juni 2016 verkrijgbaar.

maisonbelle-glodande-ikea

4. IKEA ART 2016

Vorig jaar presenteerde IKEA de art collectie in de vorm van kunst door straatartiesten. Dit jaar is er opnieuw een limited poster-collectie met betaalbare en toegankelijke kunst.

Er zijn 11 posters gemaakt in samenwerking met verschillende Europese en Amerikaanse fotografen. Een stylisch verantwoorde manier om je lege muren mee te vullen. Er zit vast wat moois voor je bij. De posters zijn vanaf april in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de Ikea winkels.

maisonbelle-ikea-artevent2016

5. GILTIG

Deze uitbundige designcollectie is ontworpen door de Britse modeontwerper: Katie Earl. Katie is gespecialiseerd in digitaal printen op verschillende materialen. De prints zijn haarscherp en heel bijzonder. De collectie heeft prints van vissen, katten en ogen op servies, textiel en verlichting. Vanaf april in beperkte oplage te koop.

08-IKEA-Vitality-Launch-0T4A8183

Kortom vijf totaal verschillende collecties waar er vast voor iedere stijl en smaak wat bij zit. De collecties zijn beperkt dus wees er op tijd bij! Kijk op Ikea.nl voor meer informatie.

Foto’s: Maison Belle en foto 1 en 10 Ikea

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *