404 - Deze pagina bestaat helaas niet.

De pagina die je zoekt bestaat niet. Hij kan verplaatst of geheel verwijderd zijn. Wellicht kun je terugkeren naar de home pagina om te zien of je kunt vinden wat je zoekt. Of, zoek via de interne zoekmachine:


Of lees een van de meest populaire berichten

Kleur van het jaar 2024

We genieten nog na van een mooie nazomer maar de interieur branche is volop bezig met de collecties voor het nieuwe woonjaar. Zo heeft Flexa de kleur van het jaar 2024 bekend gemaakt. Ik werd uitgenodigd om bij dit speciale moment te zijn. Wij kregen een presentatie met uitleg hoe deze kleuren tot stand zijn gekomen en wat voor betekenis ze hebben. Voor 2024 is niet 1 kleur gekozen maar zijn er weer prachtige kleuren palletten samengesteld om toe te passen in je interieur. Ook zijn hier kleuren van afgelopen jaren in terug te zien dus die zijn zeker niet zomaar voorbij. De foto’s zijn weer prachtig dus ik deel graag met jullie deze fijne kleurinspiratie met een aantal praktische tips hoe je dit zelf kunt toepassen.

sweet embrace

Sweet Embrace – kleur van het jaar 2024

Als kleur van 2024 is gekozen: Sweet Embrace. Een zachte, vergrijsde lichtroze kleur die het gevoel geeft van een  ‘warme omhelsing’. Deze kleur is gekozen vanuit het thema: een plek waar je je thuis voelt. Deze zachte en warme basis kleur combineert heel mooi met de kleurenpaletten die Flexa ColorLab heeft samengesteld.

Het Flexa ColorLab® doet onderzoek naar maatschappelijke trends, belangrijke thema’s en ontwikkelingen over de hele wereld. Dit wordt vertaalt naar de kleurenpaletten die voor elk jaar worden samengesteld. Dit is de 21e keer dat wereldwijd de Kleur van het Jaar wordt uitgeroepen.

 

Een warm kleurverhaal

Warme kleuren zorgen voor een fijn thuisgevoel. Dit is mijn favoriete palet want op warme kleuren raak ik nooit uitgekeken. Als basis zijn warme aardetinten gekozen die accenten krijgen van warm rood en diep paars. De kleuren uit de natuur vervelen nooit. Ze geven een ruimte een vertrouwd, warm en uitnodigend gevoel.

kleurenpalet warm 2024

kleuren 2024 interieur warm

warme kleuren

Tip:  Een kleine ruimte als toilet of hal kan je best wat meer pit geven door de muren in een fellere kleur te schilderen. Het geeft een verassend effect en je bent daar maar kort…

keuken cognac kleur 2024

 

Een kalm kleurverhaal

In de drukke wereld is het belangrijk om thuis tot rust te komen. Kalme kleuren versterken dit gevoel. Geïnspireerd door het bos en de zee heeft dit kleurenpalet een aantal prachtige blauw- en groentinten. Ze werken  perfect met natuurlijke materialen, zoals hout, kurk, wol: de eenvoudige, ingetogen schatten van de natuur die schoonheid en authenticiteit in huis brengen.

kleurenpalet kalm 2024

groene keuken kleur 2024

kleurvanhetjaar2024 groen roze

muur kleurverloop 2024

Tip: Wil je wat bijzonders? Schilder een muur met kleurverloop door verschillende tinten verf te combineren. Hoe doe je dat? Lees je in deze blog van Karwei.

 

Een vrolijk kleurverhaal

De afgelopen jaren zien we weer veel meer kleur in de interieurs. Dit vrolijke kleurthema zorgt voor vrolijke huizen die een positief gevoel geven. De combinatie van lila met geel vrolijkt elke kamer op. Een vrolijke toevoeging aan een interieur met rustige meubels en natuurlijke materialen.

kleurenpalet vrolijk 2024

roze muren 2024

kleurrijk verf interieur

Tip: combineer deze kleuren met natuurlijke materialen als hout of beton om het geheel toch rustig te houden. Kies voor accenten in kleurrijke accessoires of schilder zelf de ‘stippen’ op de muur als grappig detail.

kleur 2024 roze kleurverloop

Deze kleuren worden in Nederland aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2024 palet. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 12 september 2023 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar in de verfwinkel en online. Tevens zijn ze als Flexa Kleurtester op Flexa.nl te bestellen.

gele muren kleur 2024

 

Marije Develing is interieurontwerper en eigenaar van Maison Belle. Op haar socials en in de blog deelt ze haar liefde voor interieur, projecten en inspirerende locaties. Wil je meer kleurinspiratie? Lees dan verder in de blog.

 

 

Foto’s: Flexa Kleurentrends 2024 – flexa.nl