5 tips voor een Scandinavisch interieur

15 januari 2016 Kleur,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Woonkamer inspiratie – Scandinavisch

Je loopt misschien al tijden rond met het idee om je interieur aan te pakken. Maar hoe pak je dat nou aan? Waar begin je met al je eigen spullen?

De Scandinavische woonstijl is enorm populair van jong tot oud. Het is één van de grote trends voor de inrichting van je woonkamer en slaapkamer. Wat is nu precies de Scandinavische woonstijl en hoe kan je dit zelf doorvoeren in je eigen woninginrichting? Ik geef je tips en inspiratie in dit artikel.

 

scandinavisch design

 

1.  Zwart-wit

Zwart met wit is de basis van veel Scandinavische interieur. Vaak zijn de muren wit zodat er zoveel mogelijk licht binnen komt.

In Scandinavië zijn de winters erg donker jonge mensen wonen veelal in een compact appartement in de stad. Met een witte basis zorg je voor een frisse, lichte en neutrale kamer. Vaak zijn de houten vloeren zelfs wit geschilderd.

Gebruik zwart als tegenhanger van het wit, schilder bijvoorbeeld een oude kast met zwarte krijtverf. Of gebruik zwart in stoffen en details van je meubels. Grijs beton mag gezien worden dus geef je muur een betonlook of kies voor een betonlook op de vloer. 

2. Hout en rotan

Om het zwart met wit toch warm en sfeervol te maken, zijn hout en rotan dé perfecte materialen om toe te voegen.

  • Stoere, houten tafels of design stoelen van noten-hout combineren zich moeiteloos. Noten hout oogt wat vintage en strak.
  • Verouderd hout geeft een stoer effect en rotan geeft een natuurlijke sfeer aan je interieur. Denk bij rotan aan een hangstoel, manden of een rotan bankje.

3. Scandinavisch design

De design meubels zijn vaak de pronkstukken van de Scandinavische interieurs. Duur of betaalbaar: maak een statement met een grote lamp, een bijzondere tafel of een enorme lijst aan de muur.

Strak, modern mag je combineren met oude meubels.

4. Kamerplanten

Wat is zwart & wit, zonder groen in huis? Met een paar grote kamerplanten oogt je interieur meteen een stuk gezelliger. Vooral op zo’n witte vloer en bij witte muren komt het groen er nóg mooier uit.

Zet een grote plant in een rieten mand, XXL planten pot of zet een aantal planten bij elkaar op een kastje. Geen groene vingers? Cactussen en vetplanten zet je neer en hebben nauwelijks verzorging nodig. Tip: Cactussen en vetplanten zijn makkelijk in verzorging.

5. Woon accessoires

Met plaids, kussens, kaarsen en prints pas je je woonstijl eenvoudig aan. Belangrijk is dat de basis zoals de bank, tafel enz. basic zijn. Houd dit in gedachten bij het uitzoeken van je meubels. En ga anders eens op zoek naar een hoes om je bank.

Haal eens al je accessoires weg en kijk met een kritisch oog waar je wat mist en wat leeg mag blijven. Ga dan op zoek naar een aantal kussens, een mooi vloerkleed en woon-accessoires met deze Scandinavisch uitstraling. Met de kleinere woon-accessoires maak je groepjes, dat oogt rustiger. Dus kies een paar hoeken waar je mooie spullen bij elkaar zit.

  • Leg schapen-vachtjes op de stoelen.
  • Werk met grafische vormen in stoffen en prints.
  • Lijst een aantal grafische zwart-wit patronen in en geef ze een mooie plek aan de muur.
  • Misschien is je vloer wel aan een re-styling toe en schilder je hem wit?

 

Je zult zien dat je niet snel op deze woonstijl raakt uitgekeken! Vergeet na al het werk niet om heel erg te genieten. Plan eens wat extra avondjes op de bank: heerlijk. Enjoy!

 

 

 

 

 

Deze producten shop je op www.sweetlivingshop.nl.

In samenwerking met: Sweet Living Shop – alles voor je huis –

Blijven lezen?

Één reactie op 5 tips voor een Scandinavisch interieur

  • Kiki zegt:

    Zeer originele tips! Straks ga ik mijn huis verbouwen en ik wilde altijd daar Scandinavische design te proberen. Ik heb al besloten dat ik zwart-witte kleuren wil, maar het idee van woonaccessoires lijkt me ook heel interessant. Ik heb veel plaids en kussen ervoor dus hopelijk zal ik over een tijdje van mijn hernieuwd woning genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *