Maak je huis klaar voor de feestdagen- aan tafel

24 december 2014 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerstdiner styling

De dag voor kerst, stress of heb je juist zin in alle gezelligheid? Een fijn kerstdiner begint met een goede voorbereiding. Dus tijdig de gasten uitnodigen, het menu samenstellen, de planning bedenken en vergeet niet te bedenken hoe je de tafel gaat stylen. Gewoon servies en lekker eten is natuurlijk prima maar met een paar eenvoudige decoraties ziet die tafel er zoveel gezelliger uit! Ik geef je 6 x tafel-inspiratie wat iedereen kan. Dus let goed op en kies jouw favoriet om tijdens de kerstdagen een pronkstuk van het diner te maken!

 

kerst tafel dekken

 

1. Sneeuwwit

Kies wit als thema voor het diner, gebruik witte tafellakens, wit servies en witte kerstdecoratie voor in het midden van de tafel. Hang een tak boven de tafel om witte kerstballen en sterren in te hangen. Witte kaarsen brengen een warme sfeer, gebruik kunstsneeuw om de tafel een sprookjesachtige sfeer te geven.

2. Groen

Knip takjes groen uit de tuin en leg ze samen met dennenappels in het midden van de tafel. Een kerststuk of bos bloemen en neutraal servies, een licht tafelkleed en klaar ben je.

3. Houten plank

Erg leuk om een houten plank in het midden van de tafel te leggen met allerlei mooie decoratie. Zo baken je het af en kan je mooi groeperen. Natuurlijke details als dennenappels en groen erop met een paar kaarsjes is genoeg.

4. Zwart/wit

Zwart wit is altijd een mooie combi. Gebruik zwart servies op een zwarte tafel en alle accenten in zwart/wit. Kleed het aan met gezellige huisjes met kaarsjes. Een kerstboom is geen noodzaak, een vaas met takken met wat versiering geeft de tafel een mooie aankleding.

5. Sterren overal

Kerststerren zijn zo mooi, gebruik sterren als thema voor je kersttafel. Hang sterren boven de tafel en leg ze op tafel, je kunt ze zelf ook uitknippen op karton en er een mooie tekst op schrijven. Door de sterren door te voeren in de styling, versterken ze elkaar.

6. Accentkleur

Wat een mooi idee, roze als accentkleur aan deze kersttafel. Kies voor 1 accentkleur en zoek in huis  naar producten in dezelfde kleur, combineer met een neutraal servies en tafellinnen. Niks moet, alles mag: kijk maar hoe mooi dit staat! Je kunt natuurlijk ook een andere, mooie kleur toe passen wat bij jouw en je interieur past.

Geniet van de voorbereidingen en ik wens je fijne kerstdagen!

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *