Aqua blauw: de kleur van de zee

18 juli 2015 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Aqua blauw, de kleur van de zee

De zomer-kriebels nemen met de week toe, nog even en dan is het ook voor ons vakantie. Zodra de temperaturen op beginnen te lopen krijgt mijn interieur een zomerse lift. In tijdschriften en op Internet zie ik mooiste strandhuizen met veel wit tinten, linnen gordijnen, wuivend in de wind en schommelende hangmatten aan de veranda. Heerlijk naturel en lichting maar aqua blauw blijft voor mij de ultieme zomerkleur. Natuurlijk omdat het me doet denken aan lange stranden, wuivende palmen en de helder blauwe zee.

aqua blauw interieur

Flexa Vintage blue

Blauw interieur

Daarom is aqua blauw zo mooi in de zomer te gebruiken in je interieur maar ook in je outfits. Natuurlijk gaat bij mij niet elk seizoen het hele huis ondersteboven, je zou het haast denken.. Ik gebruik seizoenskleuren en materialen in de styling en in de details. Soms pak ik het wat groter aan zoals de hoes van de bank, die zijn te wisselen waardoor de zithoek heel mooi aangepast kan worden.

Hoe kan je op een stijlvolle manier aqua blauw in je interieur gebruiken, zonder dat je het ‘smurf’ effect krijgt. Dat klinkt raar maar geloof me: dat kan echt gebeuren en dat wil je niet. Ik laat het je zien in deze blog.

Transparant

Water en glas heeft een transparant en rustige uitstraling. Gebruik je blauw in je interieur dan is het mooi om de kleur op verschillende plaatsen te herhalen. Dat kan heel subtiel door een paar licht blauwe vazen op tafel of op een kastje.

Zomerplaatjes

Gebruik de mooiste zomerplaatjes ter inspiratie voor jouw interieur. Kijk naar de patronen en combinaties van de kleuren, dat kan je weer gebruiken in bijvoorbeeld een set kussens op de bank.

Selecteer een aantal vakantiefoto’s of plaatjes uit tijdschriften waar het aqua blauw aanwezig is en hang de mooiste foto’s aan de muur.  Met wissellijsten zijn ze makkelijk te veranderen zodat je in de winter kunt kiezen voor diepere en warme kleuren.

Uit de kast

Duik je kasten eens in op zoek naar spullen in aqua blauw. Maak bijvoorbeeld een stapeltje van blauwe boeken en leg ze op een mooie plek. Servies is ook altijd mooi om mee te stylen, vul een plank aan de muur of in een kast met al je blauwe servies.  Je kunt het aanvullen met kaarsen, mooie servetten of een blauwe bloem. Zo ontstaan er mooie hoekjes met blauw in de hoofdrol en blijft de rest van je interieur rustig.

Lievelingskleur

Is aqua blauw nou jouw favoriete kleur, het hele jaar door? Dan kan je ook groter denken: een aqua blauwe wand in de woonkamer, aqua blauwe badkamer tegels of je eetstoelen in aqua. Voor het hele jaar kleur in huis!

flexa teal

Flexa kleur: Teal

Foto’s: Flexa

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *