Babykamer in grijs & wit

31 mei 2013 Kids,  Woonblog - Interieurblog,  

Een prachtige basis voor een babykamer is een rustige basis.

Grijs en wit zijn mooi te gebruiken als je nog niet wilt weten of het een jongen en meisje is. Maar zeker voor een stoere jongen en lief meisje is grijs met wit een heerlijke basis. Het is niet saai maar juist lekker fris en heel stijlvol te combineren met houten of geschilderde meubeltjes. Door te combineren met houten meubels breng je meer warmte in de babykamer, terwijl extra veel wit juist nog meer licht toevoegt. En in de accenten is later altijd nog een pittig kleurtje toe te voegen! Kies je voor grijs op de muur, neem die kleur op dan niet te donker. Grijs komt op een groter vlak donkerder over dan op een kleine kleurstaal. Ook is geeft een grijstint met warmte een beter resultaat, anders wordt de babykamer zo kil. Prachtige grijstinten komen bijvoorbeeld uit de serie Grey van Flexa Pure of  Histor One. Of kies de kleuren Damp, Cyber of Kiezel uit de Histor kleurencollectie. Een paar leuke tips.

  1. Een mooie houten vloer, witte wanden en gordijnen en grijs in de details combineert prachtig!
  2. Het wiegje van vroeger geeft je babykamer net iets bijzonders! Een opfrisbeurt en een nieuw stofje en klaar is de wieg voor je nieuwe wondertje!
  3. Grijs in verschillende stoffen en motieven zorgt voor eenheid. Juist dat beetje kleurverschil tussen licht en donker maakt het speels.
  4. Door een wieg op te hangen creëer je ruimte: praktisch en mooi tegelijk.
  5. Ben je zelf creatief? Schilder wat moois op de muur of bestel een muursticker: succes verzekerd.

 

Foto: Ikea 
 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Blijven lezen?