Badkamer inspiratie

8 februari 2012 Badkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Badkamer

Was de badkamer vroeger een ondergeschoven kindje qua inrichting, ook aan het ontwerp van de badkamer wordt steeds meer aandacht geschonken. Het is de kamer waar je de dag begint en weer afsluit. Daarom is het erg belangrijk dat er bij de badkamer inrichting goed wordt gelet op kleurgebruik. Vier handige tips bij het inrichten van je badkamer.

  1. Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt de sfeer van een  badkamer wordt grotendeels bepaald door de kleur. Heb je een kleine badkamer maar wil je deze juist groter laten lijken? Ook dan speelt kleur een grote rol. Wij geven je naast kleurinspiratie ook ideeën voor de badkamer inrichting.
  2. Wil je je badkamer groter laten lijken? Ga dan voor  lichte kleuren. Neutrale kleuren doen het altijd goed in de badkamer, zoals wit sanitair met lichte zeegroene muren of lichte aardetinten. Om de badkamer af te maken kun je nog 1 of 2 andere kleuren toevoegen in de accessoires.
  3. Andere geschikte kleuren voor de badkamer zijn pasteltinten en warme kleuren als geel, roze, lila, perzik of crème tinten. Het gebruik van donkere kleuren als zwart, donker grijs en blauw zijn juist af te raden in je badkamer ontwerp.
  4. Kleur is bepalend voor de rust en hygiëne die de badkamer uitstraalt en een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het verven van de badkamer. Dat het soms best lastig is om te bepalen welke kleur je precies moet kiezen is duidelijk en daarom helpen wij jou graag een handje met het kiezen van de juiste kleur en inrichting.

 

Blijven lezen?