Binnen kijken: vind je droomhuis

22 maart 2015 Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Binnenkort kan je volop binnen kijken tijdens de NVM Open Huizen Dag. Hét moment om eens binnen te kijken in dat ene huis in die mooie straat. Twijfel je over verhuizen of bijvoorbeeld het verbouwen van je eigen woning? Dan is dit een ideale dag om eens zonder verplichtingen te gaan kijken, wat de mogelijkheden zijn in een andere woning. Of net dat mooie huis waar je altijd langs komt en nu te koop staat. Op deze manier ga je ontdekken wat een ander huis te bieden heeft en of je in je eigen huis wilt blijven wonen of toch de verhuis stap maakt.

Een huis moet je voelen, er binnen staan en rondlopen om te ervaren of dit het huis is wat bij je past. Even op de koffie bij de bewoners, die zelf hun huis aan je laten zien. Op die manier leer je de bewoners kennen en verder vragen over de achtergrond van de woning en de buurt.

Koophuis kiezen

Is je leven zo druk dat er gebrek aan tijd is om samen met je partner veel huizen te bekijken? Doe de eerste ronde dan gezellig met een vriendin, stippel een mooie route uit en ga als eerste bezoek de woningen langs die je aanspreken. Een vriendin kan je echt goede en scherpe tips geven, je kunt elkaar helpen door op deze manier laagdrempelig op voor-onderzoek te gaan. Daarna op een terrasje met een wijntje de opties eens goed doorspreken en je partner kun je meenemen naar de woningen waar je mee verder wil.

Tips bij het bekijken van een woning

 1.  Neem de tijd om het huis te voelen: loop rustig door de ruimten en laat het goed op je inwerken.
 2. Bekijk de omgeving van het huis goed, let op het uitzicht en de manier waarop de woning staat. Aan de binnenkant kan je veel veranderen, de omgeving blijft veelal hetzelfde.
 3. Probeer de ruimtes goed te bekijken en door de bestaande meubels heen te kijken. Met een plattegrond en lineaal teken je je huidige meubels in om te zien hoeveel ruimte er is.
 4. Informeer naar de mogelijkheden tot verbouwen en uitbouwen.
 5. Check het onderhoud van de woning goed om in te schatten hoeveel er moet gebeuren.
 6. Maak eens een praatje met de buren, ervaar de sfeer van de wijk en vraag naar hun ervaringen.
 7. Ben je enthousiast? Maak een nieuwe afspraak om de woning met je partner en eventueel een technische adviseur te bekijken. De adviseur kan een indicatie maken van je wensen. Zo ben je goed voorbereid.

Dus ga op pad en maak tijd om je droomhuis te vinden!

wijnterras

Tips voor de woning verkopers

Heb je zelf je huis te koop staan? Dan is deze NVM Open Huizen Dag dé perfecte gelegenheid om je huis open te stellen. Stuur je man/vrouw of kinderen er een gezellige dag op uit en presenteer je huis op dé beste manier. Vind je het zelf niet prettig om mensen rond te leiden, overleg met je makelaar of schakel een verkoopstylist in om dit te doen. Ontvang de kijkers als echte gasten met een verse kop koffie of thee en wat lekkers. Geef de bezoekers de gelegenheid om in alle rust het huis te ervaren. Neem de tijd om vragen te beantwoorden, vertel geen glad verkoop-verhaal maar je persoonlijke verhaal over het wonen en het huis.

VERKOOPSTYLING2

 

Tips voor het presenteren van je woning

 1. Ruim alle kamers in huis goed op. Wat weg kan, gaat weg en er kan alvast wat in verhuisdozen op zolder. Ruim speelgoed op en berg het op in kasten of mooie manden.
 2. Start deze week met een grote voorjaarsschoonmaak, poets de badkamer, wc, keuken en ramen flink zodat alles blinkt. Veeg de stoep aan en maak de tuin netjes. Een paar voorjaarsbloeiers zorgen voor een warm welkom.
 3. Maak de laatste klussen af zodat het huis goed afgewerkt is. Loop kritisch door het huis of vraag iemand om mee te kijken. Vaak zie je het zelf niet.
 4. Schilder fel gekleurde muren in een neutrale kleur. Zo oogt het interieur neutraler en rustiger, voor een brede doelgroep.
 5. Maak het huis neutraal en verwijder (bij bezichtigingen) persoonlijke spullen als foto’s, medicijnen, kindertekeningen en verzamelingen.
 6. Kijk kritisch of er niet teveel in de kamers staat. Te vol oogt klein dus weg met teveel meubeltjes en decoraties.
 7. Open de gordijnen voor mooie lichtinval en om het uitzicht te laten zien.
 8. Laat lampen branden in donkere ruimtes.
 9. Zorg voor duidelijke ruimtes. Bijvoorbeeld: in een slaapkamer staat een bed en in de woonkamer een bankstel met salontafel.
 10. Gebruik voor de accessoires niet meer dan 3 verschillende kleuren voor een rustig effect.

Meer praktische tips voor het verkopen van je woning zijn hier te vinden.

schoonmaken

De NVM Open Huizen Dag wordt 2 keer per jaar gehouden op een Zaterdag  tussen 11.00 en 15.00 uur. Je kunt de  deelnemende huizen zonder afspraak, vrijblijvend bezichtigen. Heel laagdrempelig dus. Kijk van te voren op Funda welke huizen er meedoen en stippel van te voren je route uit. Veel plezier!

In samenwerking met NVM 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *