Binnenkijken in een statig pand in Apeldoorn.

20 mei 2012 Binnenkijken,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Interieur inspiratie

Vandaag een mooie binnenkijker in een prachtig, statig pand in Apeldoorn.

Het huis ligt in een prachtige laan met oude bomen. De woning uit 1910 is ontworpen door architect Wegerif. Het huis is volledig gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen en bijzonder sfeervol en stijlvol ingericht. Kijk, geniet een laat je inspireren…

Kleur interieur

De woning is in stijl ingericht. De muren hebben prachtige, authentieke kleuren gekregen uit de verflijn van Carte Colori. Bijzonder mooi is de combinatie van licht en donker in de hal, dat weer prachtig terug komt in de terazzo vloer.

Woonkamer inrichten

De klassieke visgraat vloer heeft een kleur van deze tijd. Het combineert prachtig met de kleur op de muren. Door de losse bijzettafels is het gezin flexibel in de zithoek. De hocker kan bij de bank worden geschoven om je voeten op te leggen. Veel van de woonaccessoires zijn te vinden in de collectie van Petit Merci in Apeldoorn.

Stoere keuken

De keuken laat zien hoe mooi de stoere stijl combineert in de klassieke woning. Het dikke blad met de zwarte kastjes en het fornuis van rvs geeft een moderne knipoog naar vroeger.

Bovenverdieping

Op de bovenverdieping vind je  de slaapkamers en badkamer. De ouderslaapkamer heeft witte shutters bij het balkon, ze sluiten de openslaande deuren af in plaats van standaard gordijnen. De traploper is nieuw gemaakt en past prachtig op de klassieke trap. Door de donker grijze kleur oogt het toch modern. Je ziet de kleuren van beneden door lopen door het hele huis, dit zorgt voor een rustig en stijlvol geheel.

Kinderkamer inrichten

Het gezin heeft 4 jonge kinderen waarvan alle kinderkamers prachtig zijn ingericht. Op de meisjeskamer: een bedstede in een kast, welk kind wil dat nou niet? Deze ‘bedstee-kast’ komt uit een oude collectie van Kids Factory.

Kast van sloophout en sloophoutbehang zijn te vinden in de serie van Piet Hein Eek.

Fotografie: Sonja Velda voor Funda (de woning staat niet meer te koop)

Deze binnenkijker is geplaatst in december 2012

Blijven lezen?