Bitossi: Italiaans servies

14 juni 2015 Woon collecties,  woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Servies

Als echte Italië fan is het geweldig om de mooiste Italiaanse woonmerken te ontdekken. Ik werd uitgenodigd door Bitossi Home op het Italië Evenement bij Kasteel de Haar. Benieuwd naar het nieuwe merk, de beurs en de Italiaanse sfeer ben ik op pad gegaan. Het is prachtig, dit serviesmerk móeten wij als nuchtere Hollanders gaan ontdekken!

Sfeer in huis

Sfeer brengen in huis, dat zit gewoon in mijn bloed. In deze drukke tijd is het zo belangrijk om van je huis een fijne en veilige basis te maken. Door het gezellig te maken in de aankleding maar ook door de tijd te nemen om thuis lekker te genieten. het perfecte moment daarvoor is dagelijks, met elkaar aan tafel. Ik ben gek op lekker koken, ja het eten ook. Het kost aardig wat tijd aan het eind van een lange werkdag maar ik kies daar bewust voor. Eerst een lekker kopje koffie om weer wat energie te krijgen en dan te bedenken: wat gaan we vandaag eens op tafel zetten? Soms kletsen we al wat bij tijdens het koken met een glas wijn. De tafel wordt elke dag mooi gedekt, het liefst met mooi servies, servetten en kaarsen. Ik ben dan ook gek op mooi tafellinnen en servies om mijn kookkunsten in stijl op tafel te presenteren. Tijdens het eten kletsen we lekker bij met onze 2 kinderen en nemen we de tijd voor elkaar. Een heerlijk moment van de dag. De Italianen weten dat al veel langer, daar is de maaltijd het contactmoment. Lange tafels, veel familie en vrienden mogen aanschuiven. En de Zondag: dat is de ultieme familiedag. Wat doe je dan met elkaar? Eten en wijn drinken! La dolce vita!

 

DSC_0058

 

Italiaans design

Bitossi bestaat al sinds 1921 en wordt op authentieke wijze, in Italië gemaakt. Door de samenwerking met prominente designers zijn er inmiddels ruim 7000 stukken ontworpen. Mocht je het leuk vinden, ze worden tentoongesteld in het Bitossi Museum. Door de uitgebreide collectie zit er altijd wel wat moois in je eigen stijl bij. Nog leuker is om de verschillende stijlen met elkaar te mixen. En zelfs woonaccessoires worden er steeds meer bij ontworpen want daar vul je de tafel mooi mee op.

Tafel styling

Voor Bitossi Home maakte ik een combinatie van warme kleuren keramiek en glaswerk. Prachtig te combineren in de koper trend, wat terug komt in het koper en goud kleurig bestek.  Laat je inspireren door deze styling en zie hoe mooi de combinaties zijn. 

 

DSC_0039

DSC_0034

DSC_0051

Dit zijn de producten die hier zijn gebruikt: wit bord Sorbetto – onderbord Light Wood, grijs – Object wit –  glazen borden, schaaltje en diepe kom Pois, roze en rood – bestek New Retro, goud en koper

Hier wil je toch van eten?

Styling en fotografie: Maison Belle


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *