Bloem stylist

21 oktober 2015 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Bloemen in huis

Ben jij ook zo gek op bloemen ? Ik kijk elke week naar Hollands beste bloem stylist omdat ik gek op bloemen ben en hier heerlijke inspiratie krijg. Leuk om de verhalen achter de bloemen horen en indrukwekkend wat de bloem-stylisten er elke keer weer van maken! Extra leuk dat deze uitzending bij Paleis het Loo in Apeldoorn werd opgenomen. Een plek waar wij trots op zijn en waar wij regelmatig in de tuin wandelen om te genieten van al het moois en ons hoofd leeg te maken.

 

bloemen-maisonbelle-styling

Lisianthus

Deze keer was de Lisianthus een van de hoofdrol-spelers. Dit is echt zo’n bloem die vaak té weinig aandacht krijgt. Een beetje ouderwets en wat tuttig. Ik vond het weer een feest om te zien wat voor mooie creaties er werden gemaakt.

De Lisianthus is er in wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje. Sommige bloemen hebben zelfs meerdere kleuren, ik ken ze veelal in wit, roze en paars. De bloem komt uit Noord Amerika, waar ze groeien langs rivierbeddingen. De bloem die hier in de winkels wordt verkocht is een speciaal gekweekte kruising. Een zachte en lieve bloem die je op veel verschillende manieren kunt combineren en helemaal niet tuttig hoeven te zijn in een boeket.

 

sept 2015 koperweg - gorkink-001

Mijn bloemist

Ik ben meteen naar mijn vaste bloemist in Apeldoorn gegaan. Omdat ik zoveel zin kreeg in een mooi boeket! We spraken over het programma en over deze bloem. Ik stelde samen met de bloemstylist een weelderige bos samen met siergras en een wat wilde uitstraling want daar hou ik van. Standaard boeketten vind ik vaak wat te keurig, deze hoge bos komt mooi uit in ons interieur. Een goede bloemist is voor mij onmisbaar omdat ze heel goed met me mee denken en me telkens weer verassen met hun originele combinaties.

Gorkink Natuurlijk is hiervoor zo’n aanrader! Een stijlvolle bloemenwinkel, in het centrum van Apeldoorn waar goed advies en een goed gekozen selectie bloemen altijd aanwezig zijn. Eigenaresse Erika helpt me vaak met het samenstellen van bloemen die ik gebruik in mijn werk, voor een cadeau of voor in ons eigen huis.

 

bloemstylist-maisonbelle3

 

Rustige basis

Ons knusse, oude huis heeft een rustig interieur, teveel kleur en prints, daar word ik zelf onrustig van. Soms haal ik het spontaan op met een serie nieuwe kussens, woonaccessoires of met mooi, gekleurde bloemen op onze ronde eettafel. Dit boeket is zo’n voorbeeld wat prachtig uitkomt in ons interieur. Door de siergrassen is het een luchtig boeket geworden, meer heb je toch niet nodig? Geniet mee van deze fijne bloem-inspiratie!

 

bloemstylist-maisonbelle-lisyanthus

bosbloemen-styling-maisonbelle

rozebloemen-ariadneathome

Ik geniet nog lekker van deze prachtige bos bloemen in huis!

 

Foto’s en tekst: Marije – Maison Belle

In samenwerking met mijnbloemist.nl

Blijven lezen?

Één reactie op Bloem stylist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *