Heerlijk slapen…

1 november 2012 Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Slaapkamer inrichten

Wat is er fijner dan een gezellige, rustige en stijlvolle slaapkamer? De slaapkamer is de plek om te slapen maar ook de plek om heerlijk tot rust te komen na een lange dag. Heerlijk om een boek te lezen, tv te kijken en in deze najaars- maanden lekker vroeg onder de wol te gaan. Afhankelijk van hoe groot de slaapkamer is, zijn er enorm veel stijlen en indelingen. In deze blog geef ik een aantal handige tips.

 

slaapkamer inrichten

 

5 Slaapkamer tips

  1. Schuine wanden en balken in een slaapkamer zijn soms lastig maar juist zo knus en gezellig. Maak er gebruik van en deel de ruimte goed in. Met je bed onder de schuine kant krijg je meteen een gezellig hoekje. Je kunt er ook een soort van bedstede van maken. Laat de balken zien en maak de nok open als dat mogelijk is! Het geeft ruimte en rust.
  2. Een slaapkamer in lichte kleuren geeft rust en ruimte, donkere kleuren maken de ruimte intiemer en chiquer. Net wat je voorkeur heeft.
  3. Ben je ook zo gek op mooie hotelkamers? Waarom niet in je eigen huis? Geef je slaapkamer je eigen ‘hotelsfeer’ met veel kussens en luxe beddengoed. Helemaal wit, een beetje glans en mooie stoffen geven een overdadig luxe gevoel! De wand achter het bed kan je wat extra kleur geven.
  4. Is de slaapkamer zo groot dat er plek is voor een zitje? Creëer je eigen lounge-hoek voor een goed boek of om tv te kijken. Een fijne plek om je terug te trekken na een drukke dag en lekker tot rust te komen in je eigen ‘domein’.
  5. Ben je op zoek naar een mooie oplossing voor bergruimte in je slaapkamer? Maak een losse wand in de ruimte, waar je het bed tegenaan zet. Daar kan je nisjes in maken voor boeken en mooie spullen. Als er meer ruimte over is, dan is de losse wand een perfect oplossing om een ‘inloopkast’ achter te maken. Je eigen walk-in-closet, fantastisch!

 

Veel plezier met inrichten!

Blijven lezen?