Blog: de kerstster is een blijvertje!

12 december 2016 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

De kerstster is een blijvertje

Heel veel jaren geleden was de kerstster het eerste teken van de geboorte van Jezus. ‘Een oogverblindende ster die nooit eerder vertoond was.’ Het is het eerste teken van kerst: een teken van hoop en een nieuwe toekomst. Daarom vieren we kerst en blijft die ster in december terugkomen in veel huiskamers. Mooi van vorm, stijlvol, opvallend en twinkelend verlicht! Sterren zijn als versiering in allerlei materialen, soorten en maten te vinden. Hang ze buiten als verlichting in een boom, in de kerstboom of voor het raam, net waar je een mooie plek kunt vinden. Er zijn geen regels voor dus geef je creativiteit de ruimte!

Ik heb de mooiste beelden geselecteerd van prachtige kerstversiering waarin de ster de hoofdrol speelt. Zonder ster is het voor mij geen kerst!

Kerstster van papier

Eén van mijn favorieten: de kerstster van papier. In verschillende soorten, kleuren en maten. Hang ze voor het raam met licht zodat ze van buiten goed te zien zijn. Je kunt kiezen voor een grote ster of een groep sterren bij elkaar.

Mooi tijdens het kerstdiner zijn kerststerren op en boven tafel. Hang een aantal kerststerren boven de tafel. Varieer in hoogte en herhaal de sterren op de tafel. Je kunt kiezen voor sterren op het servies naar ook sterren knippen van zilver en goud en die op de tafel leggen. Zo wordt de kerstster het pronkstuk van je kerst-interieur.

kerstster papier

Kerst tafel interieurblog

Ikea heeft deze sterren in de kerstcollectie, wat zijn ze mooi!

Nog geen genoeg van de sterren en kerstversiering? Lees de kerst-blogs van Maison Belle voor heel veel kerstinspiratie: veel voorpret gewenst!

Beeld: Ikea

Blijven lezen?