Blog: kerst, Kerstig, Kerstiger, Kerstigst…

29 november 2012 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerstdecoratie

Ik krijg al weer zoveel zin om het huis ‘kerstig’ te maken. Over een paar dagen begint de maand december! Eerst Sint terug naar Spanje en dan kan het feest van versieren beginnen! Dat is wel een beetje de grens voor gemiddeld Nederland, daar horen we ons aan te houden;-)

Elk jaar dezelfde boom met dezelfde ballen is zo gewoon dus ik doe dit jaar eens wat anders! Geen gewone boom maar mooie natuurlijke materialen of een ‘creatieve boom’. Bekijk deze bijzondere kerstinspiratie: niet moeilijk maar met groots en feestelijk effect in huis! 10 Leuke tips.

  1. Een boom met ballen of een decoratieve boom zonder ballen? Dan is het nog lastig kiezen…
  2. Met een flinke tak uit het bos kan je ook heel wat lampjes en ballen kwijt. Hang hem boven de tafel en versier!
  3. Hang je kerstkaarten aan de muur in de vorm van een kerstboom en je hebt zo je kerstboom klaar.
  4. Lampjes in de muur in de vorm van een boom, ook moooi!
  5. Zelfs tijdens of na een flinke verbouwing kan er versierd worden, gebruik je ladder als kerstboom.
  6. Oud hout over? Timmer ze aan elkaar en maak er je eigen ‘sloophout-boom’ van. Lastig? Ze zijn te koop bij veel webshops.
  7. Toch liever geen boom in huis? Hang de kerstballen dan aan touw aan het plafond, het wordt er niet minder feestelijk van.
  8. De lantaarn-huisjes zien we deze periode weer overal. Ze staan zo gezellig met wat groen en moois uit het bos. Maak je eigen creatie op een blad op tafel, ook erg leuk om met de kids te doen in het weekend. Eerst het bos in, thuis warme chocolademelk en knutselen maar!
  9. Maak je mooiste kerststerren van wit papier en hang ze op. Je hoeft geen bal te kopen!
  10. Sneeuwvlokken passen toch echt helemaal in de kerstsfeer. Wat zou het mooi zijn ze te zien vallen deze kerst… We kunnen alvast aan de slag met ‘kleedjes knippen’ in sneeuwvlok vormen. Prachtig om ze zo voor de ramen te hangen. Dan hebben we in ieder geval een stukje zekerheid: een witte kerst!

 

 

Blijven lezen?