Woonbeurs Amsterdam 2012

8 oktober 2012 Woon collecties,  woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Woonbeurs Amsterdam 2012 de mooiste combinaties, ideeen en inspiratie door Maison Belle.

Als blogger was ik dit jaar weer op de woonbeurs in Amsterdam. Heerlijk genieten om als interieur-fanaat al dat moois te mogen bekijken. Elk jaar heeft de woonbeurs weer een nieuwe sfeer en creatieve ideeën om van je interieur iets speciaals te maken. De huizen van VT Wonen, More than Classic, 101 woonideeën en Ariadne at Home waren weer een feestje. Elke huis in de stijl van de tijdschriften en totaal verschillend. Ik heb de mooiste ideeën en inspiratie van de woonbeurs 2012 voor je verzameld. Kijk, geniet en laat je inspireren…

Een opvallende trend is het persoonlijk maken van je interieur. Door gebruik te maken van oude bouwmaterialen, opgeknapte, oude meubels en nieuwe meubels in oude stijl halen we echt iets bijzonders in huis.

The Sew Me collection: een prachtige serie van: vanderBijl design & interior. Antieke naaimachines en naaimachinemeubels worden naar wens omgebouwd van kroonluchters tot meubels op maat. Ontzettend mooi om te zien hoe deze oude materialen een nieuwe bestemming krijgen.

 

Oude paneeldeuren, waar de oude verflaag afbladderd, zijn gebruikt om een wand aan te kleden. Op deze manier kan je ook oude deuren in je nieuwe huis zetten. Woonbeurstip: ook leuk als schuifdeur.

Design stoelen van Jess Design, serie Old Glory: ‘het beste van vroeger in een nieuw jasje.’ Stoere en ruwe meubels van staal en leer.

 

Tante Ted ontwerpt textiel voor jongenskamers en combineert geweldige, oude schoolmeubels en vintage met moderne, felle details.

 

 

Een creatief idee voor de slaapkamermuur uit het inspiratiehuis van Ariadne at Home. Oude kledinghangers in alle soorten en maten met een spijkertje aan de muur. Zo zie je het mooie hout en de prachtige, oude modellen.

 

 

Originele kasten en combinaties waren te zien bij Ariadne at Home en in het  VT Wonen-huis. Ariadne at Home stapelde oude kastjes op elkaar als originele opbergruimte in de hobbykamer. VT wonen toonde lockerkasten in de slaapkamer met verschillende deuren en ruwe materialen in een industriele stijl.

 

 

Bijna te mooi om op te drinken! Koffie workshops door Your Barista. Heerlijk om bij te komen en geweldig om zelf te leren…

 

 

Fluor en felle details zagen we overal in accessoires en hoekjes terugkomen. Met een paar details als kussens, krukjes en lampen is dat makkelijk in huis aan te passen.

 

 

Felle kleuren als accent en geometrische vormen in het inspiratie huis van 101 woonideeen.

 

Fluor details in het keukenlinnen van de Ariadne-keuken. Met een paar fel gekleurde letters geef je aan dat de schoenen hier thuis horen. Zo pronk je met je mooiste schoenen aan de muur en staan ze niet meer in de weg! In het VT Wonen-huis.

Tenslotte volgden we een originele workshop door de ontwerpers Gieke van Lon en Lotte Dekker van Interieurlabel Humade.
Met een reparatiekit maak je in een handomdraai een origineel kussen in zilveren of gouden dessin. Je maakt makkelijk je eigen ontwerp en strijkt het erop. Ontzettend leuk om te doen, de kit is ook voor thuis te bestellen via de site van Humade.

 

Blijven lezen?