Bos bloemen

27 februari 2015 Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Bloemen in huis

Ik ben gek op mooie bloemen en kan zo genieten van een mooi boeket bloemen in huis. Vandaag een blog over de prachtige bloemen van een wel heel creatieve bloemist. Herken je het? Zo’n standaard boeketje op kleur, daar maak je mij niet snel blij mee, die zijn zo gewoon. En uitleggen aan een bloemist wat je dan wel bedoelt, loopt vaak uit op een teleurstelling.

Ik ben gek op mooie bloemen en net als in mijn interieur vind ik het leuk om zo nu en dan eens wat te veranderen en te experimenteren. Daarom koop ik (als ik tijd heb) voor het weekend graag een aantal losse bloemen om er zelf een leuk boeket van te maken. Ik ben gek op mooie eyecatchers in huis dus de bloemen kies ik extra lang om in een van mijn grote vazen te zetten. Een paar stoere takken, fris groen en een aantal vrolijk gekleurde bloemen van het seizoen, daar maak er een eigenwijze bos van. Als de bloemen uitgebloeid zijn en het groen er nog goed bij staat dan haal ik de uitgebloeide bloemen er uit en zet ik er wat nieuws in. Ik geniet enorm als ik in mijn drukke leven thuis kan genieten met een verse bos bloemen op tafel.

 

Bloomon blog1

 

Bloomon

Op zoek naar woon-inspiratie voor de blog ontdekte ik deze prachtige veldboeketten. Woonliefhebbers opgelet: Dit is :Bloomon, een nieuwe, online bloemist. Met een team bloem stylisten stellen ze direct vanuit de kwekerij waanzinnige boeketten samen. Het is een modern en vernieuwend concept: je sluit een abonnement af voor wekelijks, eens in de twee weken of een maandelijks boeket. Zo kunnen zij de bloemen direct van de kweker inkopen en de boeketten op maat voor de vaste klanten samenstellen. In overleg worden de bloemen overdag of ’s avonds bij je thuisbezorgd dus je hoeft de deur er niet voor uit. De bloemen zijn zelfs al schuin afgesneden, je zet ze zo in de vaas.  Bloomon neemt dat deel uit handen en verrast je telkens weer. Prettig vind ik het ook dat het abonnement elk moment te veranderen en op te zeggen is.

Deze moderne manier van bloemen bestellen wilde ik graag uitproberen. Ik nam contact met ze op en mocht een boeket uitproberen. Het eerste boeket werd keurig bij ons thuis bezorgd. Van het papier tot tips voor in de vaas, alles is even stijlvol en duidelijk. Het boeket was die week samengesteld in wittinten met een heerlijk geurende seringen tak, bloesem en een paar grote, wilde bloemen. ‘Spring flowers – Winter colours.’ Voor mijn grote vaas koos ik voor maat: Medium. Omdat de bloemen zo mooi lang waren,  gaf ik ze een plek in deze hoek van de woonkamer. Daar hebben ze mooi de ruimte op het lichte bureau.

 

Bloomon blog2

 

Bloemen abonnement

Ik vind het dé uitvinding: laat je eens verassen door een bloemenabonnement of geef er een cadeau. Het is elke week weer een feestje wat mijn ‘bloemenvrienden’ bedacht hebben. Van kleurrijk met tropische bloemen tot een natuurlijk veldboeket. Dit voelt als een cadeautje voor mijzelf en wat wordt het er thuis gezellig van!

 

 

Bloomonblog3

 

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of je al ervaring hebt met deze mooie boeketten.

Foto’s: Maison Belle

In samenwerking met Bloomon.

Blijven lezen?

2 reacties op Bos bloemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *