Breng kleur in je interieur – met een vloerkleed

14 februari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Vloerkleed kiezen

Seizoenen veranderen, trends veranderen en soms heb je gewoon zin in wat anders in huis! Met de lente op komst kunnen we wel wat meer kleur gebruiken. Door de basis in je interieur rustig te houden kan je bij vlagen knallen met kleur in je accessoires en textiel. Een vloerkleed is de ultieme sfeermaker in je interieur.En een vloerkleed is een mooi element om meer kleur en persoonlijkheid in huis te brengen. Tevens brengt het meer warmte in huis en het verbetert de akoestiek. Da’s toch mooi meegenomen?

Zithoek

Een zithoek maak je echt af door er een groot vloerkleed neer te leggen. Hiermee verbind je de meubels met elkaar en creeer je een knusse hoek. Hoe groot je het vloerkleed kiest, hangt af van je indeling. Zorg ervoor dat de stoelen en banken in de zithoek half of helemaal op het vloerkleed staan. Dat oogt totaal anders dan een kleedje voor de bank. Met een groot vloerkleed lijkt de zithoek groter, terwijl het kleed voor de bank een verkleinend effect heeft. Dus wees niet bang om voor een grote variant te gaan, vaak is groot veel mooier.

Eethoek

In je eethoek is het belangrijk dat je royaal met je stoel kunt schuiven. Bij een eethoek moet het vloerkleed minimaal 60 cm aan alle kanten groter zijn dan de eethoek zelf. Ook onder een bed kan je deze maat aanhouden.

Kleur en vorm

Pastels zijn de zachte variant van fellere kleuren. Ze maken je interieur zacht en gezellig! Ben je niet fan van felle kleuren dan kan je gaan zoeken in de pastel hoek. Het patroon van je vloerkleed is heel persoonlijk, kies deze naar je eigen smaak. Houd je van romantisch? Dan kan je het combineren met bijvoorbeeld kant, dat geeft een heel zacht resultaat. Heb je een stoerdere woonstijl, combineer pastel kleuren een lekkere stoere bank, lamp of tafel van oud hout bij. Zwart is altijd een mooie tegenhanger om er aan toe te voegen. Koper combineert ook geweldig met de pastels.

Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met een passer en liniaal kunt tekenen, zoals het vierkant, de rechthoek, de driehoek en de cirkel. Deze patronen zien we veel in Scandinavische interieurs en de woonmerken uit Zweden en Denemarken. Hoeveel kleur en patroon wil je hebben? Je kunt keizen voor veel zwart, wit met een beetje kleur. Als je een kleurrijk persoon bent dan kan je los gaan in geometrische vormen en felle kleuren. Door de strakke lijnen blijft het modern overkomen. 

 

ikeaVloerkleed van Ikea

Vintage vloerkleed

Vintage vloerkleden zijn enorm trendy, vergeet de oubollige kleedjes bij oma. Als je goed kijkt zie je hoe mooi de kleuren en vormen zijn. Van strakke patronen tot aan rozen-prints. Kelims zijn hand geweven tapijten. De traditionele vloerkleden komen vooral uit Azië, het Midden Oosten en Noord Afrika. In een speciaalzaak zijn ze te koop  oude varianten tot nieuw gemaakt. De nieuwe kleden worden vooral gemaakt in Afghanistan, Iran, Marokko en Pakistan. Ze worden in moderne kleuren en patronen gemaakt. Ben je gek op deze stijl? Een kleurrijke Kelim is een ware eyecatcher in je interieur.

Laat je eens goed informeren bij een speciaalzaak. Daar kan je goed de verschillen bekijken tussen de hoogte van de polen en de ware kleur bekijken. Soms komen ze zelfs bij je thuis om de kleden in je interieur te laten zien. Zo krijg je echt een goed beeld en zie je snel wat je voorkeur heeft.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *