Breng kleur in je interieur – met verf

8 juni 2015 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur in huis

Zin in meer kleur in huis? Pak de kwast of koop een pak textielverf en ga aan de slag met een kleurrijk verfje. Zo kan je op jouw manier je interieur meer kleur te geven en gebruik maken van je huidige meubels en accesoires. Omdat veel woonaccessoires zo trend-gevoelig is, is het leuk om ze aan te passen aan een nieuw seizoen. Het lijkt een hele klus maar het valt best mee. Neem er voldoende tijd voor en geniet van je eigen creativiteit. Ik geef je tips om deze verfklus gemakkelijk te maken. Dat kan jij ook!

1. Stoelen schilderen

Geef houten stoelen nieuw en oud een vrolijk kleurtje. Een kleur geeft meer rust, verschillende kleuren geeft een speels resultaat! Op deze manier geef je oude meubels een nieuw leven, bijvoorbeeld het stoeltje van je oma of van de kringloop.. Krijtverf werkt heel prettig, ruikt niet en kan je zonder schuren en grondverf opbrengen. Afhankelijk van welk verfmerk je gebruikt kan je er nog een was of beschermlaag over aanbrengen.

2. Kleur in je keuken.

Schilder een aantal details in de keuken in een vrolijke kleur. Bijvoorbeeld de stoelen aan de bar. Shop in deze teint ook in een paar vrolijke accessories, zo springt de kleur er uit!

3. Verschillende kleuren aan de muur.

Geef je muur verschillende vlakken door met schilderstape lijnen te trekken. Vind je dat te definitief? Zet dan een aantal geschilderde panelen tegen de muur. Die vervang en schilder je makkelijk.

4. Nieuwe keuken?

Denk er eens over na om de keuken fronts te schilderen. Vaak kan dit prima als je een goed primer gebruikt. Nieuwe knoppen erop of zoals hier wat gaten boren als handvat en je herkent je oude keuken niet meer terug.

5. Ben je je woonaccessoires zat?

Schilder je vaasjes in verschillende kleuren. Gebruik de verf aan de buitenkant zodat je er binnen in nog water kunt zetten. Maak ze kalk wit of gebruik mooie voorjaar pastels. Gordijnen en ander textiel geef je een dip dye verfbad voor een nieuwe look.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *