Buitenlamp

5 maart 2018 Tuin,  Verlichting,  Woonblog - Interieurblog,  

Buitenlamp

De start van een zoektocht naar mooie buitenlamp begon een aantal weken geleden maar dat bleek niet zo eenvoudig. De lampen die wij 11 jaar geleden hebben opgehangen zijn aan vervanging toe. Mooie lampen aan de gevel geven een huis een verzorgde uitstraling. Bovendien is het erg praktisch als de buitenlamp aan springt als je in het donker thuis komt. Dus ging ik op zoek naar mooie buitenlampen met bewegingssensor. Mooi en praktisch is soms moeilijk te vinden…

buitenverlichting

buitenlamp sensor

Authentieke stijl

Ons huis komt uit 1918 en heeft een authentieke stijl. Moderne design lampen vind ik daarom niet bij de woning passen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mooie buiten verlichting in authentieke stijl. Zonder tierlantijnen, een beetje strak maar wel passend bij de luiken en de oude steen.

Ik kwam via Internet terecht bij Nostalux. Op deze webshop vond ik de Sensor buitenlamp van Nostalux.nl een mooie serie, zwarte lampen in Gooise stijl. Er zijn een aantal verschillende modellen van wandlamp tot bijbehorende terrasverlichting. Ik start met het vervangen van de wandlampen en ga eens overleggen of we de terrasverlichting op termijn ook kunnen plaatsen.

Tip: Kies buitenverlichting die bij de stijl van de woning past, zo wordt de uitstraling van het huis nog mooier.

terrasverlichting

Omdat ik het zonde vind dat alle verlichting ’s avonds aan blijft staan ben ik overgestapt op led lampen. Omdat deze lampen in beeld zijn koos ik voor de retro gloeilampen met gouden gloeidraad. Ze zijn mooi om te zien als de lamp uit en aan is. Bovendien scheelt het veel in energie en zijn ze geschikt om te gebruiken met sensor. Als de kinderen op de fiets thuis komen springen de lampen vanzelf aan waardoor ze het tuinpad goed zien en hun fiets in de schuur kunnen zetten.

Tip: Kies voor led lampen in je buitenlampen, dat scheelt flink in de energie kosten.

Ik zeg: missie buitenlamp geslaagd. Ben jij nu ook op zoek naar mooie buitenverlichting? Ik hoop je met deze blog te hebben geïnspireerd. Meer tuin-inspiratie en verlichtingstips vind je in de blog.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *