Chalet style…

20 november 2013 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Chalet interieurstijl

Het is nog wat vroeg maar ik verheug me op het ultieme winter gevoel: een Chalet in de bergen.Ken je het gevoel? Het gevoel van wintersport, koud buiten en heerlijk warm binnen. De geur van de houtkachel en de geur van het hout waar zo’n houten chalet van gebouwd is. Niet alle vakantie sferen zijn geschikt om mee te nemen naar je eigen huis. Maar een beetje van dit gevoel kunnen we zeker in deze periode van het jaar in ons eigen huis halen. Ik geef toe, het is nog wat vroeg maar er wordt al winters weer voorspeld dus laten we ons maar verheugen. Hoe haal je deze sfeer in huis? Een paar praktische tips in deze blog.

  1. Een knapperend houtvuur, plaids op de bank en een heerlijk hoogpolig tapijt aan je voeten. Gordijnen dicht en een goed boek erbij. Voelt dat als vakantie? Het kan natuurlijk ook thuis… Heb je geen haard of houtkachel? Creëer deze sfeer met veel kaarsen bij elkaar op tafel of in een lege schouw.
  2. Wil je ook zo’n stoere houten wand in huis? Je hoeft niet te zagen maar er is genoeg behang met houtpatroon te koop. Behangen maar!
  3. Neem de tijd om heerlijk lang te tafelen met warm brood en bijzondere gerechten. Nodig vrienden uit en kook allemaal een gerecht. Met oude broodplanken en natuurlijke materialen op tafel voel je deze sfeer ook thuis…
  4. Een schapenvacht en plaid op je tuinstoel en met warme winterkleding genieten van winterse zonnestralen! Buitenlucht doet wonderen. Een warme chocolademelk of kop thee warmt je heerlijk op en een knapperende vuurkorf maakt het nog aangenamer. Dus laat je tuinmeubilair staan in de winter en ga de tuin in…

 

1392032_311197245686858_1972171078_n

 

Foto: Ikea

Blijven lezen?