City trip today: Venetië!

29 augustus 2012 Hotspots,  Lifestyle,  Woonblog - Interieurblog,  

Wat een weelde, romantiek en sfeer, Venetië…

We waren er nog steeds niet aan toegekomen tijdens onze vakanties in Italië. Te warm, te ver of te druk om naar Venetie te gaan. Gelukkig hebben we de stoute schoenen aangetrokken toen we in de omgeving waren en we hebben hier een heerlijke dag mogen doorbrengen. We hebben zelden zoiets moois bij elkaar gezien! Wat mooi, elke hoek van elke straat is weer geweldig.

Door de rijke historie en de handel met de Arabische landen heeft de stad een prachtige combinatie in de architectuur met veel oosterse bouwstijlen: adembenemend! En het was inderdaad warm maar dat mocht de pret niet drukken: voetjes in het water, veel koude drankjes en ijsjes hebben goed voor ons gezorgd.

Ben je van plan om deze city trip te maken? Neem een dagkaart voor de watertaxi, hij brengt je overal snel naartoe en is veel beter te betalen dan de prachtige gondels. Natuurlijk zijn er prachtige, bekende bezienswaardigheden zoals Palazzo Ducale of het San Marco Plein met de indrukwekkende Basiliek. Canal Grande is de plek waar je op zo’n romantische gondel kunt stappen. De minder toeristische plekjes vind je in  het Joodse Ghetto, Dordoduro of het eilandje Giudecca. Of maak een uitstapje naar Burano. Het opvallende van Burano is dat alle gevels in felle kleuren zijn geschilderd en er zijn prachtige souveniers te koop.

Kortom, genoeg te doen maar vergeet vooral niet te genieten van de schoonheid  van Venetië en te proeven van ‘la dolce vita!’

Canal grande…

Doordat de stad niet per auto en vrachtwagen te bereiken is, zie je overal postbezorgers om de pakketten en post met handkarren naar de bestemming te brengen. Een prachtig gezicht! Wij vermaken ons nog wel even, tot gauw!

Foto’s Maison Belle