corona quarantaine tips

8 mei 2020 ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Corona quarantaine

Wat kan het leven in een korte tijd veranderen… Dat we nu ineens allemaal thuis in Corona quarantaine zijn, dat had niemand verwacht toen we voor het eerst over het Corona virus hoorden. We werken zoveel mogelijk vanuit huis, de kinderen krijgen online les en ineens zijn we aan huis gebonden.

Op het moment dat je ineens veel thuis bent ga je merken of je huis en interieur nog bij je past. Net als nieuwe periodes in je leven groeit een goed interieur met je mee en dat moet je bijhouden. Neem deze Corona quarantaine periode eens de tijd om kritisch naar je huis te kijken en ga ermee aan de slag! Maak het knus en aangenaam of ga aan de slag om er een extra fijne plek van te maken.

Opruimen

Ruim stap voor stap je kasten op en bekijk kritisch of je dit allemaal moet bewaren. Speelgoed kan misschien de deur uit of een ongebruikte logeerkamer maakt plaats voor een fijne thuis werkplek. Haal ongebruikte jassen van de kapstok en geef spullen die je niet meer nodig hebt weg. Je maakt er jezelf en een ander blij mee!

nieuw servies

Servies Gladelig van Ikea

Koken

Hou je van koken? Haal losse spullen en kleine meubels weg en maak plaats voor een ruime eettafel waar je met veel vrienden en familie aan kunt eten. Een paar grote meubels in een ruimte werkt vaak beter dan veel losse elementen. Zo blijkt er ineens heel veel meer mogelijk dan gedacht. Besteed eens wat extra aandacht aan de dagelijkse maaltijd. Mooi servies en glaswerk, kaarsjes aan en een salade in een mooie schaal maakt van de maaltijd een extra gezellig moment.

thuiswerken corona

Bureaustoel Nikki – Zuiver bij Wehkamp

 

Thuis werken

Met de kinderen thuis en zelf ook thuis proberen te werken is een goede indeling van het huis belangrijk. Maak een werkplekje in de hoek van de woonkamer, erker of op de rommelzolder. Zorg voor structuur zodat je je werkspullen na een werkdag opruimt en het huis er weer gezellig uitziet. Geef de kinderen een rustige plek voor hun schoolwerk en spreek af wanneer het tijd is om te spelen of om samen wat te drinken. Zo blijft het gezellig thuis.

 tuin balkon inrichten

Tuinmeubels van Wehkamp

Tuin

De eerste, mooie dagen zijn heerlijk om in de tuin of  balkon aan de slag te gaan. Maak van je terras een verlengstuk van je woonkamer. Een paar mooie planten in potten en een vrolijke kussens op de tuinmeubels zorgen voor een groot effect. Zo kunnen we tijdens deze Corona quarantaine genieten van een frisse neus en de eerste zonnestralen.

Meer interieur inspiratie en gratis interieur tips? Lees op je gemak verder in de blog.

 

Deze column is geschreven voor het ND leven april 2020.

Foto’s met dank aan: Wehkamp en Ikea

corona quarantaine tips

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *