Heerlijk zo’n luie zaterdag morgen!
Even helemaal niks op de agenda en het huis is rustig, iedereen is de deur uit. Gewoon even een verwen momentje voor mezelf dus op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie. Ik heb bladerdeeg in huis en appels. Daarvan maakte ik deze overheerlijke en makkelijke cupcake appeltaartjes!
Ingredienten voor 8 appeltaartjes:
– 3 grote appels
– 10 plakjes bladerdeeg
– 1 ½ eetlepel kaneel
– 2 eetlepels suiker
– 50 gram rozijnen
– 50 gram krenten
– zakje vanillesuiker
– losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snijd de appels in blokjes en doe deze in een kom. Voeg daarna de kaneel, suiker, rozijnen en vanillesuiker toe, meng dit goed door elkaar.
Doe de plakjes bladerdeeg voorzichtig in een muffinblik en vul ze tot bovenaan met het appelmengsel.Herhaal dit totdat alle vormpjes zijn bedekt. Maak als laatste met het overgebleven bladerdeeg dunne strepen en leg het bovenop het taartje en druk ze goed aan.
Bestrijk ze als laatste met wat losgeklopt ei en bak ze 10/15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taartjes vervolgens dan uit de oven, laat even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.
Tip: Gebruik speculaaskruiden door het appelmengsel voor een heerlijke wintersmaak!