Meer daglicht in huis

16 september 2013 Badkamer,  Slaapkamer,  Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  Zolder,  

Daglicht doet wonderen! De dagen worden weer korter en de lampen gaan weer aan. Vooral op regenachtige dagen en in de winter krijgen we meer vraag naar tips over licht in huis binnen. Na de zomer merk je dat er minder licht het huis in komt. En we worden juist zo blij en vrolijk van  zon- en daglicht! Haal met deze tips zoveel mogelijk daglicht in huis door genoeg ramen en daglichtbronnen. Heb je wel eens bekeken of er meer licht in huis kan komen door het aanpassen van ramen, raambekleding en kan het daglicht vrij de woning door stromen?

Badkamers, hallen of kastenkamertjes missen vaak een raampartij en worden alleen verlicht door lampen. Ramen plaatsen is niet altijd mogelijk maar een lichttunnel of daglichtspot kan een geweldige uitkomst zijn! Zo kan je meer daglicht en zonlicht binnen halen. De daglichtspots van VELUX® verbinden het dak met het plafond om daglicht te brengen in de donkerste en meest geïsoleerde ruimten in huis.

voornabadkamer

 Deze badkamer is omgetoverd tot een heerlijke, lichte ruimte door een Velux daglichtspot.

Dakraam

Heb je ruimte om een dakraam te plaatsen dan zal een mooi raam met uitzicht naar buiten je kleinste kamertje enorm verbeteren. Natuurlijk licht, ventilatie en een gezond binnen klimaat, daar kan het plaatsen van een dakraam allemaal voor zorgen. Dakramen plaatsen is een relatief kleine ingreep en als er geen vergunningen voor nodig zijn en is door een vakman zo gebeurd. Informeer bij je gemeente of er een vergunning voor nodig is of check: www.omgevingsloket.nl

108690-01-XXL

Je bad onder een schuin dak? Heerlijk om lekker lang te blijven liggen, met de zon op je gezicht!

De dakramen van VELUX zijn van klassiek tot volledig automatisch in de collectie. De elektrische dakramen zijn volledig draadloos te bedienen: gewoon op de knop drukken om instellingen op te slaan en van de verse lucht te genieten. Wat een luxe en wat fijn als het raam automatisch sluit als je niet thuis bent en er een bui aan komt!

101341-02-XXL_L

Zolder

Zolders worden veel te vaak onbenut en alleen als opslagruimte gebruikt. Denk je erover om je zolder te verbouwen tot slaapkamer of tot een waar kinderparadijs? Dakramen geven de zolder een totale metamorfose! Door een rij dakramen te plaatsen komt er een zee aan licht binnen wat de zolder een heerlijke slaap- en speelruimte maakt voor de jongste bewoners.

Of tover je zolderverdieping om tot het privé domein voor jezelf als ouders! Aangevuld met een eigen werkkamer of badkamer heb je het rijk voor jezelf!

108642-01-XXL

102532-01-XXL

102757-01-XXL

Verbouwen

Zijn er plannen om uit te bouwen of om een plat dak open te breken om net dat broodnodige licht binnen te laten? Dan is een lichtkoepel een prachtige aanvulling op je uitbouw. Op die manier stroomt het daglicht naar binnen en geniet je in de woonkeuken van veel daglicht aan tafel. Het zorg ervoor dat je die ruimte in huis meer gaat gebruiken want je trekt automatisch naar een lichte plek toe om op een rustig moment de krant open te slaan.

Ook in platdakvensters heeft VELUX diverse oplossingen, van gesloten tot een venster wat helemaal geopend kan worden. En vergeet de raambekleding niet voor de zonnige dagen, het voorkomt dat je aanbouw te warm wordt door de zon die vol naar binnen schijnt.

Kijk voor meer informatie op de website van VELUX voor uitgebreide informatie en informeer naar de mogelijkheden om jouw woning nog comfortabeler te maken. Het kan!

handtekening-marije-maisonbelle

In samenwerking met: Velux

Blijven lezen?