De badkamer

18 september 2015 Badkamer,  

De badkamer

Wist je dat er veel ergernis is als het om de badkamer gaat? De badkamer moet toch juist een plek zijn om te ontspannen? Toch blijkt dat veel mensen zich ergeren aan hun eigen badkamer. De grootste frustratie is een te klein oppervlakte (21 procent). Daarnaast zorgen slechte ventilatie (14 procent) en te weinig opbergruimte (11 procent) voor irritatie.  (volgens het badkamer-onderoek van Ikea Nederland)

Tijd om er wat aan te doen! Van die kleine badkamer kunnen we natuurlijk niet zomaar een balzaal maken. Maar een goede indeling, ventilatie en bergruimte kan een oplossing zijn voor veel ongemak. Dus tijd om te gaan opruimen, organiseren en dat met regelmaat bijhouden. (wees gerust, ook in een grote badkamer is dat zo) Je zult toch zien dat het werk beloond wordt want je gaat hierdoor nog veel meer genieten van je badkamer.

badkamer maisonbelle

De badkamer van één van onze interieur projecten © Maison Belle

5  badkamer tips 

1. Badkamer schoonmaken

Schoonmaken en onderhoud is belangrijk om de badkamer mooi en goed te houden. Het zorgt ervoor dat kranen langer mee gaan en er minder snel verstoppingen ontstaan. Bij een badkamerspeciaalzaak verkopen ze vaak de betere reinigingsproducten waarmee je eenvoudig en snel je douchewand kalkvrij kunt houden. Verwijder regelmatig haren uit putjes zodat die niet verstopt raken. En trek het toilet regelmatig door, te grote proppen papier kunnen in de hals voor verstopping zorgen. Als iedereen in huis hiervan op de hoogte is zal je zien dat je problemen kunt voorkomen. 

2. Badkamer ventileren

Bij het bouwen of verbouwen van een badkamer is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Doordat de badkamer na het douchen of badderen behoorlijk vochtig is, is een goed ventilatiesysteem onmisbaar. Maar ook een raam is erg prettig om de badkamer eens lekker door te laten luchten. Doe je dat niet, dan krijg je snel last van schimmel. Dat staat onverzorgd en is bovendien erg slecht voor je gezondheid. Een moderne ventilator gaat automatisch aan als de luchtvochtigheid te hoog is. Handig en het zorgt ervoor dat je badkamer fris blijft. Schimmel in de voegen reinig je met een speciale voegenreiniger, door dit regelmatig te doen blijft de badkamer er mooi en verzorgd uitzien.

3. Badkamer opruimen

Tientallen flesjes, tubes en stapels handdoeken. Waar laat je het? Bergruimte is ook in de badkamer onmisbaar. Een wastafel met kast of aparte badkamerkast zijn mooie en praktische oplossingen. Bekijk regelmatig welke flesjes er weg kunnen en zet de voorraad producten in een bergkast, elders in huis. Zo blijft je ovezicht houden in de kasten en kan je in een oogopslag vinden wat je nodig hebt.

Een extra opberg-oplossing is de spiegelkast. Spiegels zorgen ervoor dat de badkamer groter lijkt en lichter wordt. Handig is om te kiezen voor een spiegelkast, zonder dat je het ziet zit er een ondiepe kast achter de spiegel voor je dagelijkse verzorgingsproducten. Dan kan je alles achter deurtjes kwijt: lekker opgeruimd!

4. Praktische badkamer

Een bad is heerlijk maar moet je wel gebruiken. Denk goed na of het je waard is om daar een deel van de badkamer aan te besteden. Gebruik je een bad heel weinig dan is een ruime inloopdouche minstens zo comfortabel. Met een gezin is het zelfs mogelijk om een dubbele douchekop op te hangen zodat je samen kunt douchen. Gezellig en het scheelt een hoop tijd in de ochtend-spits. Een badkamer kan je deels renoveren door het bad te verwijderen en een inloopdouche te plaatsen.

Dubbele wastafel. Ben je met z’n tweeën of met een gezin dan is een dubbele wastafel geen overbodige luxe. In combinatie met een compact meubel oogt het ook nog eens veel luxer.  Zo kan de één tandenpoetsen en een ander er ook bij.

5. Ontspannen

De badkamer is de ideale ruimte voor een relaxmomentje voor jezelf.  Doen we dat niet veel te weinig? Liggen de kinderen in bed: zet een fijn muziekje aan, en steek een paar kaarsen aan. Zo heb je lekker de tijd voor jezelf of met je lief om uitgebreid te badderen, douchen en te relaxen. Luxe verzorgingsproducten zorgen het ultieme spa gevoel in eigen huis. Een lekkere scrub, maskertje en een fijn tijdschrift erbij zorgen ervoor dat je lekker kunt bijkomen na een drukke week.

Veel badkamer-plezier!

Foto’s: Maison Belle

Blijven lezen?

2 reacties op De badkamer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *