De beste opruim-tips voor jouw huis – de slaapkamer

29 januari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Opruimtips

Het is een feit: bergruimte heb je nooit teveel. De slaapkamer is de plek voor rust en ontspanning en dat bereik je niet met een kamer vol rommel. Goed organiseren en opruimen is het toverwoord voor een fijne slaapkamer en goede nachtrust. Maar hoe creeer je nu die georganiseerde slaapkamer en houd je die netjes?

Kasten kopen

Bekijk de ruimte, kijk eens goed naar wat waar staat en waar de loze hoeken zijn. Bijvoorbeeld ruimte boven de kasten tot het plafond, die zijn perfect te gebruiken als bergruimte. Maar rommel op de kast is ook geen oplossing. Mijn advies is om te kiezen voor kamer-hoge kasten en het liefst zo breed mogelijk, je kunt zelfs met standaard kledingkasten de hoek om gaan zodat je bergruimte eindeloos kan worden. Laat kasten op maat maken of ga op zoek naar een kast-systeem waarbij je losse onderdelen kunt bestellen om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Loze ruimte naast de kast zijn ook op te vullen met kleding-rekken, zorg er dan wel voor dat het rek netjes blijft.

Bij het verbouwen of indelen van een (nieuwbouw) huis is het goed om vroeg na te denken over de indeling van je slaapkamer en je garderobe kasten. De kast in je slaapkamer lijkt vanzelfsprekend maar door een muurtje te plaatsen in je slaapkamer creeer je eenvoudig een luxe inloop-kast. Of je kiest een kleine slaapkamer uit om te gebruiken als kastenkamer. Wat een luxe om hier een aparte ruimte voor te hebben, gegarandeerd voor dagelijks woongenot.

Deel je kasten goed in: op ooghoogte plan je de spullen die je dagelijks nodig hebt en waar je goed zicht op wilt hebben. Helemaal boven of onderin de kast zijn de perfecte plaatsen voor kleding van andere seizoenen of winterdekbedden die je zomers niet nodig hebt. Door je kastruimte zo te organiseren en zeker 2 keer per jaar om te wisselen ontstaat er overzicht voor elke dag.

 

Sierraden

Geef je sierraden een mooie plek in je slaapkamer. Je kunt ze goed opbergen in ladekasten, mandjes en sieradendoosjes. Maar bij een rustige slaapkamer zijn ze juist zo mooi om te laten zien. Hang een kapstokje op voor je kettingen of koop een passpiegel met opberg-kast, hier kan je je sierraden een mooie plek geven en zijn ze ’s ochtends bij het aankleden goed te vinden.

Onder het bed

Maak gebruik van de ruimte onder het bed. Het is de ideale opberg-plek voor beddengoed, strandlakens of kleding wat je niet dagelijks nodig hebt. Er zijn bedden die met laden eronder of je koopt hiervoor losse bakken of laden. Zo is alles uit het zicht en je zult versteld staan hoeveel je er kwijt kunt.

De meeste bedden en boxsprings hebben een standaard of een laag hoofdeinde. Erg handig en origineel zijn de hoofdeinden met bergruimte. Zo kan je zelfs de nachtkastjes weglaten zodat er naast je bed meer ruimte over blijft. Het is een goede plek voor je wekker en je boeken. Wees creatief en maak zelf een hoofbord van steigerhout of laat er een op maat maken. Als je bed vrij in de ruimte staat kan je ook een lage kast tegen het bed zetten als hoofdeinde. Dat geeft meteen een knus gevoel.

Mooie dozen

Mooie dozen en manden in de kast zijn de oplossing om ondergoed, sokken en kleine spullen in op te bergen. Geef de dozen een label zodat je in een oogopslag kunt zien waar je wat kunt vinden. Plastic kratten zijn ook handig maar ogen toch een stuk minder. Investeer in een vaste serie dozen en manden in de stijl van je slaapkamer.

Schoenen

Mooie schoenen krijgen natuurlijk een mooie plek. Het organiseren van je schoenen scheelt een hoop ochtendstress. Zet ze mooi bij elkaar op een plank, schoenenrek of in dozen in de kast. Zet je ze aan het eind van de dag ook weer netjes terug dan zijn ze altijd terug te vinden. Bij een rustige inrichting kan je je mooiste schoenen ook uitstallen, ze mogen gezien worden!

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *