De beste opruim-tips voor jouw huis – deel 3

22 januari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Opruimtips blog

In deze serie blogs geef ik tips en ideeën om deze orde in huis aan te brengen. Want Januari is daar de perfecte maand voor. En ik weet het zeker: jij kan het ook: je moet maar net even op het idee gebracht worden. Vorige week schreef ik over speelgoed opruimen en de badkamer. Deze week zijn de hal en keuken aan de beurt, ik ben benieuwd of je het herkent…

Indelen van je hal:

De hal is voor gasten hét visitekaartje van je huis. Helaas is het in praktijk vaak een rommelige verzameling van jassen, tassen en schoenen. Wat doe je in de hal? Je komt binnen, trekt er je jas en schoenen aan en uit en zet de tassen neer. Om ervoor te zorgen dat het niet allemaal in de woonkamer komt te staan. De oplossing is om je hal goed in te delen en een goede oplossing te bedenken voor dit alles. Een goede kapstok, ruimte voor de schoenen en tassen zorgt voor rust. Zo zet je je schoenen netjes in je eigen plank in de kast en hang je je tas op een haak, net als je jas. Of hang haken in de meterkast zodat niet alles meer in beeld is. Mooie jassen zijn fijn om op een hanger te hangen, kinderjassen hangen meestal wat lager zodat je kleintjes zelf de jassen kunnen aan- en uittrekken. Ruim regelmatig de hal op, neem daar echt elke week even een kwartiertje voor. Oude schoenen kunnen weg en die zomerjas kan in de kast. Handschoenen en mutsen in een mand, deksel erop en iedereen kan ze ’s ochtends zo pakken als ze de deur uit gaan.

Altijd handig: een hoge en lage kapstok zodat de kinderjassen onderaan hangen en ze zelf hun jas kunnen vinden. De ruimte onder een trap kan mooi benut worden als bergruimte. Vaak zit er een kast, deze laden zijn helemaal fantastisch voor jassen, schoenen en andere losse spullen.

een opgeruimde hal blog

Inspiratie van Ikea

Orde in de keuken:

Rommel in de keuken kent iedereen na het koken maar het werkt ook wel heel fijn als je tijdens het koken alles kunt vinden. Dus bekijk je keuken eens kritisch, hoe heb je de kasten ingedeeld en heb je wel voldoende werkruimte?De keukenindeling zelf bepaalt enorm of het in praktijk lukt om goed te kunnen koken. Maar heb je nu niet de mogelijkheid om die indeling zelf te bepalen dan moet je soms met creatieve oplossingen komen.

Extra servieskasten, planken aan de muur of wandkasten kunnen zorgen voor extra orde en rust in de keuken. Bovendien kan je op deze manier je mooiste servies en keukenspullen een mooi plekje geven. Want de keuken wordt steeds meer een gezellige plek in huis om van te genieten. Te veel rommel geeft dan juist onrust en zorgt ervoor dat het moeilijk is om daar te ontspannen.

Bekijk je kastjes en laden en plan eens een middag in om de handen uit de mouwen te steken. Wat je nooit gebruikt, kan weg. De spullen die je weinig gebruikt kunnen best wat hoger in een kast staan of in de voorraadkast. Stapel schalen en pannen in elkaar op soort. Servies kan je uitzoeken op wat in beeld en wat uit beeld gezet wordt. Mooi servies of glaswerk geeft een gezellige sfeer in een een vitrinekast, op planken of achter glazen deurtje. Ga eens naar een keukenzaak of naar Ikea en bekijk handige oplossingen om je laden in te delen. Zo zijn kasten en laden overzichtelijk en kan je in een oogopslag vinden wat je nodig hebt. De laatste tip: zet het meest na gebruik meteen op z’n plek terug, zo houd je de keuken netjes en leefbaar!

Open planken geven veel sfeer in de keuken. Standaard planken bij de keuken zijn vaak niet zo bijzonder. Maar juist door een originele plank geef je de keuken een originele sfeer. Planken van oud hout of witte, strakke wandhouders  zijn mooi toe te passen. Selecteer goed wat je op de planken zet, hier maak je mooie sfeerhoekjes van.

fonq

Buffetkast van Woood

Een mooie buffetkast geeft een zee aan extra bergruimte en geeft je keuken sfeer. Koop een buffetkast of boekenkast en vul deze met je gezelligste kookspullen.

Succes met opruimen en ordenen, we zijn benieuwd naar de resultaten.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.