De beste opruim-tips voor jouw huis – zolder

5 februari 2015 Woonblog - Interieurblog,  Zolder,  

Zolder tips

Ruim je zolder eens op!! Als je zolder niet gebruikt wordt als slaapkamer maar als bergplek is het meestal de ruimte die vol gestouwd is met vakantiespullen, overtollige meubels en spullen die niet meer gebruikt worden. Lekker om de rommel achter je te laten maar ooit komt het moment dat je er niet meer door heen komt en het opruimen toch echt moet beginnen.

Stel jezelf eens de eerlijke vraag: is die zolder wel alleen geschikt voor rommel of zou je er zelfs een extra slaapkamer van kunnen maken? Steeds meer ouders kiezen ervoor om deze mooie ruimte niet voor de kinderkamers te reserveren maar om zelf op zolder te gaan slapen. Het is helemaal ideaal als je er zelfs een badkamer bij kunt creeren. Ik laat je zien hoe je de zolder zo goed mogelijk kunt indelen en opruimen. Ben benieuwd of je nu anders over je zolder gaat denken…

Bergruimte

Gebruik de schuine kanten als bergruimte. Maak daar schuifdeuren of kasten. Je kunt er ook een gordijn ophangen zodat het niet zo rommelig oogt op zolder. Of maak boekenplanken onder de schuine wand voor spullen die je graag op zolder wilt bewaren maar ook goed terug wil kunnen vinden.

Logeerhoek of werkhoek

Als de zolder goed geordend blijft zal je zien dat er best nog ruimte is voor een logeerbed of als werkhoekje. Verdeel de zolder in duidelijke delen. De ene kant is voor het opbergen, dat sluit je uit met een wand of een gordijn. De hoeken die over blijven worden gebruikt als logeerplek of werkhoek. Door meubels te zoeken die compact en passend zijn kan je zelfs onder een schuine kant een knusse leefplek maken. Kijk maar!


ikea

Planken van Ikea

Benut de hoogte

Door een vliering te maken benut je de hoogte van een zolder optimaal. De vliering is als bergplek te gebruiken of als slaap- of speelplek voor de kinderen. Als de zolder hoog genoeg is kan je er onder een werkkamer, kinderkamer of slaapkamer creeeren.

Een extra badkamer

Een ware droom is een extra badkamer op zolder. Met dakramen creëer je daglicht, een dakkapel geeft extra bewegingsruimte. Wees creatief in de indeling van een badkamer, laat je goed adviseren want met een mooi ontwerp past er meer dan je zelf had gedacht.

Blijven lezen?

2 reacties op De beste opruim-tips voor jouw huis – zolder

  • B. Coopman zegt:

    Een goede tip om een boekenplank tegen een schuine wand te maken. Ik sta nu voor het feit om een schuine wand decoratief op te vullen. Maar hoe kom ik aan de juiste plankendragers en bij wie kan ik hiervoor terecht?

    • Maison Belle zegt:

      Goedendag, leuk om de schuine wanden te gebruiken voor decoratie. De plankendragers op de foto zijn van Ikea. Informeer eens in de winkel naar welk type er gemonteerd kan worden in een schuine wand. Veel succes! Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *