De betekenis van kerst

22 december 2022 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerst

Kerst betekent voor mij méér dan de kerstboom en de kerstman. Het is een heerlijk rustpunt aan het einde van het jaar. Ik ben niet zo’m wintermens dus moet hier altijd even doorheen maar juist de feestdagen maken het zo gezellig. Lekker thuis, kachel aan, vrije dagen dus extra tijd voor elkaar; wat wil een mens nog meer?

Ik kom uit een groot gezin van 5 kinderen, mijn vader had een drukke baan en mijn moeder was thuis. Niet gewoon thuis maar écht thuis, met thee en koekjes uit school en aandacht voor ons allemaal. Ze was altijd bezig met het gezellig maken van het huis en gaf ons veel creatieve inspiratie. Lekker naar buiten: stokken zoeken en daar een ster van maken. Stoffen kopen op de markt om je eigen kerst-kussen te maken voor op mijn kamer. Zo gezellig en heel leerzaam want ik heb er in mijn creatieve beroep nog elke dag plezier van.

Kerst heeft voor mij ook een diepere betekenis: dat is de geboorte van Jezus. Een nieuw leven, rust en tijd om stil te staan bij wat er nu echt belangrijk in het leven is. Door de dagelijkse drukte loop ik hier veel te vaak aan voorbij. Daarom is het zo mooi dat we na al die jaren nog steeds kerstfeest vieren.

Kom tot rust, geniet van de kleine dingen en van de mensen om je heen. Spreek eens uit hoe waardevol ze voor je zijn, juist in deze tijd. Geniet na het harde werken van het lekkere eten en drinken en vier feest! Een heerlijke gewoonte in deze donkere Decembermaand.

Maison Belle Marije

Tip: vul een xxl vaas met mooie takken en hang hier lampjes of een paar kerst sterren in: staat fantastisch!

Kerstsfeer

En net als mijn moeder tover ik natuurlijk het huis om in kerstsfeer. Ik ben niet zo van de bonte decoratie dus kies voor een echte kerstboom, natuurlijke materialen en heel veel kaarsen. Die rustige basis past bij mij, daarvan geniet ik en ons huisje is dan zo gezellig. Ook ik ga graag het bos in en zoek dennenappels, groene takjes en mos voor een zelfgemaakte kerstkrans aan de voordeur.

In de kersttrend zie ik dit jaar opvallend veel goud en warme aardetinten zoals bruin. Goud is natuurlijk een echt kerstkleur maar combineer het bijvoorbeeld met terracotta, oud roze, diep rood of flessengroen dan krijgt het een luxe effect.  Deze kleuren brengen heel veel warmte in je interieur. Kies voor een paar van deze  kleuren, combineer het met een wat extra glans en voer dit door in de kerstdecoratie. Van boom tot tafelaankleding. Natuurlijk hoeft niet alles nieuw gekocht te worden, duik de zolder eens op en hergebruik oude kerstdecoratie voor een eigentijdse mix. Een beetje nieuw en een beetje van jezelf, zo  geniet je nog meer van jouw kersthuis.

Ik wens je warme kerstdagen en een gelukkig, liefdevol en gezond nieuwjaar!

handtekening-marije-maisonbelle

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *