De hoogte in…

11 juli 2015 Interieurontwerp,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Extra bergruimte

Met de zomervakantie op komst gaat langzaam mijn werktempo omlaag. Zodra de kinderen vrij zijn kan ik vanuit huis nog wat verder werken en tussendoor eens lekker tijd maken voor ons huis en gezin. Lekker lang ontbijten, een dagje weg maar ook eens lekker in huis aan de slag.

Omdat ons huis klein is mis ik vaak bergruimte. We hebben geen zolder dus de kasten worden regelmatig omgegooid om alles wat nodig is op ooghoogte te leggen en de rest onder en bovenin. Het idee van een vliering in onze slaapkamer kwam in me op door deze inspiratie foto’s. We hebben nu een hoog plafond, in een punt wat natuurlijk niet gebruikt wordt. Door een kleine vliering te maken heb ik meteen ruimte om kleding, dozen en spullen die we in dit seizoen niet nodig hebben een goede plek te geven.

Ik ga maar eens op onderzoek bij de bouwmarkt wat we hier precies voor nodig hebben. En zo’n oud trapje mag natuurlijk niet ontbreken want dat staat zo mooi.

Bergruimte:

Fijn om een deel van onze kastruimte uit te ruimen en overzichtelijk te plaatsen op een vliering boven ons bed.

Kinderkamer:

Heb je nou zo’n hoge nok in de kinderkamer dan is het natuurlijk een droomplek om te spelen of te slapen. Maak een hogslaper op maat of gebruik de nok van het dak als speelzolder.

Hoog slapen:

Of je gebruikt je eigen slaapkamer om in de nok te gaan slapen, ineens hou je een hele kamer over…

Ideeën genoeg? Kijk voor meer interieur inspiratie voor slapen op zolder of bergruimte onder een schuin dak op mijn Pinterest bord. Enjoy!

Bron afbeeldingen: beginbeeld en 1. ensuus 2. Stijlvol Wonen 3. homedsgn 4. hotelchiqblog 5. craftfoxes 6. homeideanetwork 7. archidir 8. archilovers

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *