De invloed van licht in een ruimte

6 september 2016 Interieur trends,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Licht in huis

Met het najaar op komst genieten we van de laatste zonnige dagen en verplaatsen we ons steeds meer naar binnen.  Als je binnen zit is het fijn om het licht en de zon in huis te kunnen regelen.

Licht in huis zorgt ervoor dat we goed kunnen functioneren. Of je nu overdag thuis bent of een werkdag hebt. Licht zorgt voor nieuwe energie en maakt je huis nóg mooier! Met de juiste raambekleding is het licht in huis eenvoudig te regelen. Maar welke gordijnen passen er nu goed bij jou en bij je huis?

 

Raambekleding

Er zijn zoveel soorten en maten in raambekleding dat het best lastig is om de juiste keuze te maken. In deze blog behandel ik een aantal ontwikkelingen in raambekleding waarmee je heel goed het licht, zon en inkijk in huis kunt regelen. Mooie ontwikkelingen zijn de nieuwe materialen en systemen waardoor je nog woongenot zult ervaren. Bijzonder zijn bijvoorbeeld lamellen van leder en gordijnen die elektrisch te sluiten zijn.

maisonbelle-gordijnen-blog

 

Brede jaloezieën

Bij jaloezieën kennen we de ouderwetse luxaflex. Een nieuwe ontwikkeling is: de bredere lamellen van aluminium, hout of zelfs leder. Dit type raambekleding geeft het interieur een warme en stijlvolle uitstraling. Het leder is een nieuw product en zorgt voor een luxe afwerking.

De uitstraling van deze brede jaloezieën is vergelijkbaar met shutters. Het grote verschil is dat shutters binnenluiken zijn met een omlijsting in het kozijn. Ze worden op maat, in het kozijn gemonteerd, in een brede lamel.

Door de lamel te tuimelen is de lichtinval zelf te regelen. Het is ook een mooie oplossing voor aan de voorkant van de woning. Mooi om te zien en je hebt zo geen last meer van inkijk.

maisonbelle-jaloezieen-wit

 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn de trend, ook in raambekleding. Woven wood is stof met het uiterlijk van hout. Het wordt verwerkt in rol-ups en vouwgordijnen. Door de transparantie blijft het licht in huis maar is zonlicht en inkijk goed te filteren.

Ook de jaloezieën van leder en hout benadrukken de natuurlijke woonstijl.  Door deze nieuwe materialen toe te passen ontstaat er een rustige en natuurlijke uitstraling.

maisonbelle-woven-wood-gordijn

 

Japanse panelen

Paneelgordijnen zijn geïnspireerd op Japanse panelen en prima toe te passen in een Hollands interieur. Ze zijn erg handig doordat ze helemaal dicht en open te schuiven zijn. Zo ben je heel flexibel in lichtinval maar ook om je privacy te regelen.

De paneelgordijnen zijn ook mooi te gebruiken om een hoek in de kamer af te schermen. Bijvoorbeeld om inkijk naar de slaapkamer of badkamer tegen te gaan. Afhankelijk van je interieurstijl worden deze panelen in heel veel kleuren en materialen, op maat gemaakt.

maisonbelle-paneelgordijnen-wit

 

Finishing touch

Leuk om je raambekleding nog persoonlijker te maken zijn de tassels, ofwel het handvat waarmee je de raambekleding verstelt. Hiermee brengt je nog meer van jezelf in je interieur. Je kunt kiezen uit hout, leer, metaal, flexiglas of acryl. De kettingen en koorden kunnen hier op worden aangepast.

maisonbelle-gordijnafwerking

 

Elektrische bediening

Vanuit je luie stoel of vanuit bad het lichtinval regelen? Het kan! Bijna alle soorten raambekleding zijn met dit systeem uit te voeren. Van wandbediening tot afstandsbediening. Erg handig als je net in bad zit en er nog lang niet uit wilt komen….

maisonbelle-badkamer-jaloezieen

 

 

Door aandacht te besteden aan de raambekleding in je woning krijgt het licht de juiste invloed. Stel het af naar jouw stemming: soms mag het zonlicht lekker naar binnen stromen of je laat het lekker buiten door je gordijnen meer te sluiten. Fijn als dat zo goed werkt, geniet van je huis!

handtekening-marije-maisonbelle

Een samenwerking met  Zonnelux.nl

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *