De kamerplant is terug!

28 augustus 2013 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Kamerplanten

De kamerplant is weer terug! Steeds meer valt mijn oog op groene kamerplanten in de internationale woonblogs en tijdschriften. Een beetje jaren 60, daar doet het me aan denken. Dat is voor mij persoonlijk niet helemaal de stijl waar ik nu aan toe ben. Bij sommige trends duurt het even voordat ik eraan gewend ben en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven. Maar wat meer groen in huis, dat kan zeker geen kwaad. Al die strakke interieurs, zonder huisdieren, planten en natuur: dat is verleden tijd!

We zijn steeds meer bezig met biologisch eten, eco-wonen en groen om ons heen. Misschien is het de reactie op de crisis, terug naar de basis en meer natuur om ons heen.  Rust, groen en natuur en dat dan ook graag in ons eigen huis. Na de zomer trekken we ons weer meer terug naar binnen dus dit is vast een goed moment om de potten te gaan zoeken en kamerplanten eens in huis te gaan halen.

  1. Er zijn veel mogelijkheden en stijlen, kijk maar eens mee hoe het staat en welke planten je aanspreken.
  2. Maak groepjes van diverse potten op een tafel, vensterbank of op een kastje. Vul ze met verschillende planten van hoog naar laag. Om het rustig te houden kan je een vaste serie potten kiezen of juist verschillende potten met dezelfde soort planten.
  3. Botanische prints passen goed bij deze natuurlijke woonstijl. Verzamel kaarten, posters en knipsels in deze stijl en maak een collage aan de muur.
  4. Grote potten doen het altijd goed. Investeer in een paar stoere, grote potten voor een echte eye-catcher in je interieur. Vul ze regelmatig met een andere plant, ze mogen nu wat stoerder dus planten met groot blad of vetplanten geven dit stoere effect.

 

Foto: mooiwatplantendoen

Mix en combineer op je eigen manier! Gaat je voorkeur uit naar rust in huis? Kies dan een rustig kleurenpalet, gebruik dit ook in pottenen manden en voeg de kamerplanten toe. Ben je meer van een bonte of gekke combinatie? Zoek allerlei potten en manden bij elkaar en vul deze met een aantal mooie kamerplanten. Zet ze in een hoek bij elkaar op de grond of een rij lage potten op je vensterbank. Lekker dat rustige groen in huis, vergeet ze trouwens geen water te geven!

 

Blijven lezen?