De kleur lavendel in je interieur…

22 juli 2013 Kleur,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Vandaag opnieuw een heerlijke zomer-blog, geïnspireerd op een mooie kleur uit de natuur: de kleur van lavendel!

De zomer is het ultieme moment om eens lekker tot rust te komen. De temperaturen lopen nu zo hoog op dat we zelfs in Nederland siesta kunnen gaan houden. Maar juist zijn deze, warme zomerdagen de momenten voor mij om tot nieuwe interieur-ideeën te komen. Kleuren in de natuur inspireren me vaak voor nieuwe opdrachten en nieuwe interieurs. Deze keer is het de diepe paars-blauwe kleur van lavendel!

Vooral in Frankrijk, de Provence vind je in de zomer die prachtige lavendel-velden. Het geeft zo’n heerlijke geur dat je de vakantie-herinneringen weer voelt als je ergens lavendel ruikt. Ben je gek op deze kleur diep paars dan is het ook mooi om in je interieur te gebruiken. Op die manier kan je de vakantie verlengen door het het hele jaar door in je eigen huis bij je te houden. Geniet mee van deze prachtige foto’s en interieurs!

De kleur lavendel combineert prachtig met natuurtinten zoals het grijs, hout en wit. Door alleen een detail zoals een plaid in paars uit te voeren, voorkom je dat de kleur te opvallend aanwezig is. Paarse muren geven de ruimte een opvallende stijl! Let erop dat de ruimte licht genoeg is om een hele muur in lavendel te schilderen. Anders is een onderrand als lambrisering een mooie optie. Door de rest licht te laten blijft de ruimte toch lekker fris!

Hier is de kleur: Lush Marble en Delicate Marble gebruikt van Pure by Flexa Colorlab.

 

 

Het ultieme zomerhuis-gevoel creëer je met shutters, veel wit, hout en zacht bedlinnen in frisse zomerkleuren! Maak gebruik van deze heerlijke lange zomerdagen of gebruik je vakantie voor nieuwe interieur-plannen. Waarom zou je dat vakantie-gevoel niet mee naar huis nemen? Je ziet nu dat het kan…

 

Blijven lezen?