De kleur van 2014: Teal

29 januari 2019 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Teal interieur kleur

Akzo Nobel heeft de kleur Teal ontwikkeld: een prachtige interieur kleur.  Het is geen blauw en geen groen maar wat dan wel? Het wordt genoemd: een diepe, gedempte kleur bovendien, die wat subtieler is dan helder turquoise en vaak wordt gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

Donkere kleur muren

Teal is een prachtige, diepe en rustige tint, mooi om je interieur mee op te halen in accessoires maar ook zeker goed te gebruiken om een muur mee te schilderen! Kleuren zijn niet aan woonstijl gebonden dus van modern tot klassiek kan je je favoriete kleuren in je interieur toepassen. Donkere kleur muren zijn een ware trend. Combineer deze kleur op je eigen manier: schilder een lambrisering met deze kleur of ga aan de slag met een meubelstuk. Ton-sur-ton is een combinatie van een kleur van licht naar donker. Dus de ene muur schilder je donker en een lichte kleur groen komt weer terug in je accessoires.

Geniet mee van deze mooie kleurinspiratie!

teal histor

Gecombineerd met licht hout voor een frisse uitstraling.

teal donker groen blauw

Door warme kleuren zoals goud of diep rood te combineren ontstaat er meer warmte, zonder dat het te zwaar wordt.

Kozijnen schilderen

Gebruikelijk is het om kozijnen wit te schilderen maar wil je een bijzonder effect in huis dan geef je de kozijnen of deuren een donkere kleur. Dat kan donker grijs of zwart zijn maar ook de kleur Teal is prachtig voor houtwerk. Je ziet hier dat de binnenluiken en kozijnen donker geschilderd zijn, als de luiken gesloten worden geeft het een heel fijne en intieme sfeer.

turquoise

donker groen blauw

Ik vind de kleur Teal een prachtige kleur, zeker ook na 2014 is deze tint een blijvend succes. De onderste foto is de kleur Wave of Mystery van 2020.

In de blog geef ik nog meer kleurinspiratie dus lees lekker verder.

Bron foto’s: www.colourfutures.com

Blijven lezen?