De tuin in – deel 3

28 juni 2016 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuinblog

Ben jij al klaar voor de warme zomerdagen in de tuin? Heerlijk, ik heb er zoveel zin in. Lange avonden buiten, een spontane bbq met vrienden en het hele weekend buiten. Niet omdat het moet maar omdat het kan! Als voorbereiding op de zomer en inspiratie voor de tuin deel ik in deze blog-serie mijn tuin ideeën. Waar droom jij van in je tuin? Nou, ik heb er nog wel een paar voor je…

Karwei

Tuin collectie van Karwei

 

Buiten douche

Al een paar zomers op mijn wensen lijstje: een buitendouche in de tuin. Heerlijk om je op te frissen of voor de kinderen om onder te spelen op warme, zomerse dagen. Voor mij een beter alternatief dan een zwembadje want daar ga ik toch niet in.

Je kunt ervoor kiezen om een vast douche-punt in je tuin aan te laten leggen met een vaste waterleiding. Mocht dat nou wat te rigoureus zijn dan zijn er ook prachtige buiten-douches aan te sluiten op de tuinslang. Zo ben je wat flexibeler en het doucht er niet minder om.

Buitenhaard

In de vorige blog was de buitenkeuken en veranda aan de beurt. Maar voor onze kerels mag een buitenhaard of mooie vuurkorf toch niet ontbreken? Bij voorkeur één die mooi is om te zien maar ook weinig rook en rommel geeft. Heerlijke warmte  voor de frisse, Hollandse avonden.

  1. Een vrijstaande haard is te verplaatsen en zet je zo waar de wind het gunstigst is.
  2. Een vaste haard wordt een pronkstuk in je tuin. Let er goed op dat het behoorlijk definitief is dus stem het tuinontwerp er goed op af. Zo wordt je buitenhaard een echte eyecatcher.

Symmetrisch tuinontwerp

Qua tuinontwerp ben ik weg van tuinen met symmetrische vormen: strakke heggen en groene blokken. Dat betekent niet dat het weinig onderhoud is maar voor dit gave resultaat sta ik fluitend mijn heggen te snoeien. Een goede, elektrische snoeischaar is dan geen overbodige luxe.

Geniet van de mooie dagen, veel tuinplezier!

 

Blijven lezen?

6 reacties op De tuin in – deel 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *