De vloeren van Quick-Step

10 maart 2014 Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  

Welke vloer kiezen we?

De juiste vloer kiezen is een moeilijke beslissing. Het aanbod is groot, er zijn tal van materialen en kleuren dat je door de bomen zelf het bos niet meer ziet. Ben je op zoek naar een vloer met de warmte en sfeer van hout, dan heeft Quick-Step prachtige mogelijkheden van topkwaliteit. We kregen een ronleiding in de fabriek in Belgie om met eigen ogen de verschillen te bekijken en te zien met hoeveel zorg deze producten worden gemaakt.

Wat is nu precies het verschil tussen parket, laminaat en pvc/vinyl? We zetten de verschillen voor je op een rij:

quicksteplaminaatlargo

 Dit is laminaat Dominicano eik grijs Largo – LPU1663

WAT IS LAMINAAT?

Quick-Step laminaatvloeren zijn gelaagde vloeren met een watervaste, gelijmde hdf-plaat als kern. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in een haast eindeloze variatie aan dessins en kleuren – gebaseerd op uiterst accurate reproducties van hout, keramiek, steen enz.

Waarom laminaat kiezen?

1. Het is stevig: Dankzij de kern van hdf-plaat van topkwaliteit en de Scratch Guard toplaag zijn laminaatvloeren uitstekend beschermd tegen vallende voorwerpen, hoge hakken enz.

2. Het is krasbestendig: De ultrabeschermende Scratch Guard-laag maakt een Quick-Step laminaatvloer tot 10 keer beter bestand tegen microkrassen dan een vloer zonder Scratch Guard.

3. Het is onderhoudsvriendelijk: Laminaat is heel gemakkelijk schoon te houden. Dankzij het verzegelde oppervlak kan vuil zich er niet op verzamelen.

4. Er is heel veel keuze: Planken of tegels. Breed of smal. Modern of traditioneel. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Er is een laminaatvloer voor elke kamer – zelfs je badkamer – en voor elk budget.

5. Het is milieuvriendelijk: Met laminaat haal je een uiterst milieuvriendelijke vloer in huis. Het hout voor de vervaardiging van de kern van hdf komt uit duurzaam beheerde bossen.

Met de Lagune vloeren heeft Quick-Step een gamma scheepsvloeren geproduceerd die ideaal zijn voor badkamers. Deze vloeren zijn ook geschikt voor andere kamers overal in huis (met uitzondering van sauna’s, stoombaden, douches enz.).

quicksteplaminaatbadkamer

 Dit is laminaat voor de badkamer: grijze teak, scheepavloerlaminaat lagune UR1205

WAT IS PARKET?

Quick-Step parket is gemaakt van drie lagen echt hout. Dankzij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en een geavanceerd fabricageproces zijn deze vloeren uiterst stabiel en duurzaam.

Waarom parket kiezen?

1. Het is echt natuurlijk: Als je van een warm, authentiek interieur houdt, gaat er niets boven een natuurlijke vloer van echt hout. Je zult je leven lang van zijn uitzonderlijke schoonheid genieten.

2. Het is levenslang gegarandeerd: Van een parketvloer geniet je zo lang je wilt. De vloeren zijn met zoveel zorg en vakmanschap ontworpen, dat we er levenslange garantie op geven.

3. Het is erg stabiel: De zorgvuldig samengestelde lagen van de Quick-Step parketvloeren verzekeren een uitstekende duurzaamheid en langdurige stabiliteit. De perfecte oriëntatie van de verschillende lagen absorbeert spanningen en beperkt krimp en uitzetting tot het volstrekte minimum.

4. Het is al afgewerkt

In tegenstelling tot andere houten vloeren vereist Quick-Step parket geen werk meer na de plaatsing. Geen schuren, geen geknoei met stof en vernissen, oliën of schilderen is niet nodig. Je geniet van je nieuwe vloer vanaf het moment dat hij geplaatst is.

5. Het is makkelijk te plaatsen: Dankzij het gepatenteerde Uniclic Multifit kliksysteem is de plaatsing van een parketvloer kinderspel.

quickstepparket

Dit is parketvloer: Es ivoor wit satijn – Castello CAS1479

quicksteplivyn

 Dit is Livyn vloer: Klassieke eik zwart, LHD – Essential Click V4 ESC004

 WAT IS LIVYN?

Quick-Step Livyn is een comfortabele vinyl vloer van topkwaliteit die de uitstraling van natuurlijk hout combineert met alle praktische voordelen van een vinylvloer.

Waarom Livyn kiezen?

1. Het is waterdicht: Livyn is gemaakt van vinyl van topkwaliteit. Elke Livyn vloer is 100% waterdicht en dus ideaal voor gebruik in badkamers en keukens.

2. Het is stil: Vinylvloeren voelen heel prettig aan en zijn stil en comfortabel om op te lopen. Ze dempt het geluid van stappen en vergroten het comfort van je woning.

3. Het is sterk: Met zijn sterke, duurzame toplaag is Livyn ideaal voor intensief gebruikte ruimten.

4. Het is dun: Een Livyn-vinylvloer is dun en soepel, zodat je hem gemakkelijk op een bestaande vloer kunt plaatsen. Vinyl is bovendien perfect te combineren met vloerverwarming en/of -koeling.

5. Het is onderhoudsvriendelijk: Een Livyn-vloer heeft een verzegeld oppervlak en een beschermende PU-coating die vuil en vlekken tegengaat. Je kunt koffie, vruchtensap of jam gewoon opvegen!

quickstepvinylpatinaeiklichtwit

 Dit is Livyn vloer: Patina eik licht wit, LHD – Essential click V4ESC007

Om het kiezen nog makkelijker te maken kan je via de site je eigen interieur-foto uploaden om te bekijken hoe de vloer in je eigen woning er uit ziet. Meer informatie over de vloeren van Quick-Step en inspiratie is te vinden op de Website van Quick-Step en via de dealer bij jou in de buurt.

Bron: Quick Step

Blijven lezen?