Hotspot – Design Hotel Den Bosch

21 juli 2017 Hotspots,  Interieurontwerp,  Lifestyle,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Hotspot Den Bosch

Wat heerlijk is het om tussen de volle agenda’s door een weekendje of nachtje weg te gaan. We genieten van ons drukke en creatieve leven maar zoeken regelmatig momenten om op te laden. Dan is een steden-trip in Nederland ideaal: kids uit logeren en wij zoeken een mooi hotel. Als interieurontwerper en blogger ben ik best kritisch, daar ben ik eerlijk in want in een mooie omgeving geniet ik nog zoveel meer! Hierdoor ben ik gek op leuke adressen, bijzondere hotels en originele hotspots om onze korte “vakanties” te vieren. Als blogger werd ik uitgenodigd voor een nachtje in een nieuw design  hotel in Den Bosch.

 

Hotel Den Bosch - Maison Belle

 

Design hotel

The Duke Boutique Hotel in Den Bosch, wat een heerlijk begin van de zomervakantie. Even het tempo verlagen, lekker eten, shoppen en alles los laten. Ik moet zeggen dat dit hotel onze hoogste verwachtingen heeft overtroffen. Wat een aanrader is dit!  Midden in het centrum van Den Boch ligt dit design hotel. Het is gevestigd in het oude postkantoor, begin dit jaar compleet verbouwd als hotel maar ook zijn de oude elementen nog duidelijk zichtbaar. Zoals de betonnen muren in de hotelkamers en in de lounge. Wij logeerden in de St. John Suite met open badkamer en uitzicht op de Sint Jan Kathedraal.

Het ontbijt en de minibar zijn voornamelijk biologisch en gezond. Een bewuste keuze van het hotel. Van verse sapjes tot biologische yoghurt met super food. Maar ook een verse croissant en een heerlijke cappuccino maken een overnachting compleet.

 

Design hotel Den Bosch

Hotel Den Bosch - Maison Belle

 

Interieur

Het hotel is geopend sinds 2016, heeft 17 kamers en 4 sterren. Het hele hotel is afgewerkt in industriële stijl met behoud van de originele, betonnen muren en plafonds. De gietvloeren en het robuuste metaal versterken deze look. Het is werkelijk prachtig geworden!

De slaapkamers zijn geschilderd in diep blauw en donker groen, gewaagde tinten maar ó zo mooi! Onze kamer was blauw, andere kamers hebben een complete groene styling. Design meubels zoals de bedden en kledingrekken zijn speciaal op maat gemaakt voor het hotel. In de styling komt het blauw of groen stijlvol terug. Alle hotelkamers uitgerust met goed gevulde minibar (met biologisch, verantwoorde inhoud) een eigen Illy (!) espresso machine, king size boxspring, tv mét Netflix en in de ruime kamers een comfortabel zitje.

Kleur op de muren: Farrow and Ball no 30. Designer: Studio Masimo. Meubels: Arper

 

hotspot Den Bosch

Hotel Den Bosch - Maison Belle

 

Badkamer

De open badkamer geeft het ultieme loft gevoel. Een deel is afgescheiden met stalen ramen. De mat, zwarte tegels, gecombineerd met de gouden kranen geven een heerlijk, luxe effect. De hotelkamer is zo fijn, je zou er bijna een heel weekend binnen blijven. Maar Den Bosch is te leuk om te missen, daar wilden we ook nog wat van mee pikken. 

 

Hotel Den Bosch - Maison Belle

Hotel Den Bosch - Maison Belle

Den Bosch

Den Bosch is zo gezellig! Het hotel ligt midden in het centrum: mooie terrassen en heel veel winkels, voor elk wat wils. We ontdekten originele pop-up stores en veel woon- en design winkeltjes op loopafstand in het knusse centrum. Den Bosch is hip en trendy mét historie.

 

Hotel Den Bosch - Maison Belle

Hotel Den Bosch - Maison Belle

 

Wij hebben enorm genoten van een romantisch weekend in dit design hotel in Den Bosch: een absolute aanrader! Wil je ook zo’n fijne sfeer in je eigen slaapkamer? Lees dan verder in de woonblog

 

Foto’s en tekst: Maison Belle

In samenwerking met: The Duke Hotel

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *