Deurtjes dicht en slapen maar…

30 januari 2013 Kids,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Een nieuwe blog over de kinderkamer:vandaag kies ik de bedstede!

Eigenlijk droom ik mijn hele leven al van zo’n knus hoekje, deurtjes dicht en pas weer open doen als ik heeerlijk ben uitgeslapen! Het lijkt ouderwets maar blijkt toch wel heel hip te zijn:

Vroeger werd de bedstede in de woonkamer ingebouwd en was overdag door de afgesloten deuren onzichtbaar. Een aparte slaapkamer was daardoor niet nodig. Een ander voordeel was dat een bedstede in de winter, doordat het een kleine ruimte was, door de lichaamswarmte van de slapers makkelijk opgewarmd kon worden. Hierdoor hoefde er niet gestookt te worden om toch lekker te kunnen slapen. Zo knus en gezellig, dat kan nu toch ook nog?

In huizen met schuine wanden in de slaapkamers, is een bedstede en geweldig leuke oplossing voor de kids. Maar ook met een rechte kamer zijn er mogelijkheden genoeg. Van groot tot klein zullen kinderen er heerlijk veel speel- en slaapplezier hebben. Voor jongens, meiden en in alle stijlen zijn ze te vinden. Vaak op maat gemaakt maar met een gordijn aan de schuine wand en een bedje erachter heb je in een handomdraai hetzelfde effect. Een aantal leuke ideeën:

  1. Met of zonder deurtjes: een heerlijk knus hoekje.
  2. Met speelhuis erboven: zo maak je optimaal gebruik van de hoogte in de slaapkamer!
  3. Broertjes of zusjes bij elkaar op de kamer? Een stapel-bedstee met gordijntjes.
  4. Een bed onder de schuine wand en een gordijn ervoor, geeft hetzelfde, knusse gevoel.
  5. Een rij met bedjes is wel heel gezellig, ook erg leuk als logeer-zolder!

Gespecialiseerde adressen voor een bedstede op maat: vanoudhout, sijmen-interieur of een los bedstee-bed bij: saartje prum.

De volgende keer gaan ik verder met de kinderkamer, ik ga weer op zoek naar de mooiste ideeën en inspiratie. Tot snel!

Blijven lezen?