Bloembollen in een krant – bloemen en planten

10 februari 2020 Bloemen en planten,  Woonblog - Interieurblog,  

Bloembollen

De dagen worden al langer, vogels beginnen te zingen, bloembollen komen voorzichtig boven de grond.  Ik heb zin in frisse lucht, tulpen en lente pastels in huis. Lekker opruimen, de kasten door en een flinke voorjaarsschoonmaak. Doen jullie dat nog? Vroeger was het heel gebruikelijk om in het vroege voorjaar grondig het huis door te gaan. Dat doe ik ook niet zo rigoureus maar ik maak altijd dankbaar gebruik van die eerste lente dagen om een keer extra het huis door te gaan… 

Als die kriebels komen, bij voorkeur op een vrije dag… dan pak ik graag een klusje op of ga lekker schuiven en stylen in huis. Deze week had ik zo’n moment en ging ik aan de slag met bloembollen. Het is zo makkelijk en het resultaat vond ik zo leuk dat ik er een DIY ( do it yourself) blog van heb gemaakt. Misschien is het ook wel een leuk idee voor Pasen?

 

Bloembollen

 

Bloembollen in huis

Vroeg in het jaar haal ik al de eerste bloembollen in huis, het geeft zo’n fijn voorjaars gevoel en ze zijn zo mooi om te zien. Eigenlijk vind ik de meeste bloembollen het mooiste als ze nog niet uit zijn. Ik kreeg de tip om ze geen of nauwelijks water te geven en inderdaad: ze blijven veel langer staan. Natuurlijk zijn ze leuk om in een pot of vaas te zetten maar dit wilde ik nog eens proberen…

Benodigdheden bloembollen

  1. Bloembollen
  2. Oude kranten of pakpapier
  3. Bruin touw
  4. Schaar

bloembollen in krant

 

Stappenplan bloembollen in een krant

  • STAP 1. Naar de bloemist of de markt om een aantal mooie bollen te halen en zoek wat oude kranten bij elkaar.
  • STAP 2. Haal de bollen uit hun bakje en trek ze voorzichtig uit elkaar.
  • STAP 3. Zet de bollen op een stuk krant en vouw de krant er om heen. Het kan natuurlijk ook met inpakpapier of een leuk patroon. Ik vind deze combinatie juist zo mooi rustig staan.

 

diy blog bloemen

 

  • STAP 4.  Doe er een bruin stukje touw omheen zodat de krant niet los laat. En klaar ben je!
  • STAP 5. Geef ze een mooi plekje in huis. Mocht je de bollen toch wat water willen geven dan haal je de krant even los en zet je ze op een schoteltje. Als ze weer droog zijn wikkel je ze weer in een krant.

Meer is er niet nodig. Ik geef ze een mooie plek in de zithoek en geniet alvast een beetje van de lente in huis. Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan eens verder in de interieurblog waar ik regelmatig interieur inspiratie en handige tips deel.

 

diy interieurblog lente bloembollen

 

Styling: Maison Belle en fotografie RVR Photography

Blijven lezen?

3 reacties op Bloembollen in een krant – bloemen en planten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *