Een creatieve jaarplanning

16 september 2015 D.I.Y. Zelfmakers,  Opruimen,  Woon collecties,  

Plannen, het is een vak apart. In deze drukke tijd, na de zomervakantie beginnen de agenda’s weer lekker vol te lopen. Terwijl de een een kei in plannen is, is de ander hier gewoon heel slecht in. Zelf vind ik het prettig om goed overzicht te houden, anders vergeet ik inclusief de kinderen de helft van de afspraken in een drukke week.

Van kind af aan ben ik hierdoor gek op mijn agenda. Elk jaar weer een feest om de mooiste, hipste maar vooral ook praktische agenda te vinden. Waarmee ik overzichtelijk en met plezier mijn planning op een rij zet. Ik zie bij mijn dochter in de brugklas hetzelfde gebeuren. Met mooie gekleurde pennen worden leuke dingen benadrukt en belangrijk huiswerk wordt nog eens onderstreept met een marker.

planbord-maisonbelle

Digitaal

Inmiddels ben ik na wat hobbels over gegaan tot een digitale agenda. Dat werkt toch wel erg fijn en mijn Iphone helpt me zelfs herinneren zodat ik nog net op tijd in de auto kan stappen als ik iets over het hoofd heb gezien. Maar in de praktijk is de weekplanner in onze keuken onmisbaar. Ik kocht ooit een vintage schoolbord met prachtige, oude, houten lijst. Online bestelde ik bij Kamer 26 stickers met de dagen waardoor het echt een weekbord werd. Daarbij schrijven we de boodschappen op het bord, zo missen we niks meer…

Helpt dit jou in je planning? We zijn gek op reacties dus laat het weten. Fijne week!

 

Foto’s: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *