Een heerlijke dag vol bloemen

11 maart 2015 Seizoenen,  Styling,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Boeket maken

Afgelopen week was ik aanwezig op de persdag van Bloomon in restaurant de Kas in Amsterdam. Een prachtige locatie waar de boeketten van Bloomon werden getoond. Ik heb laatst al een boeket van Bloomon mogen gebruiken voor een blog. Waarom werk ik zo graag samen met Bloomon? Omdat we deze prachtige boeketten bijna niet kunnen vinden bij een bloemist. Natuurlijk is het heel persoonlijk welke bloemen en boeketten bij je passen. Deze boeketten passen helemaal in mijn stijl. Ze zijn prachtig samengesteld, vaak een combinatie van verschillende losse bloemen met groen of een stoere tak.

DSC_0065

Veldboeket

De prachtige boeketten worden samengesteld door bloem stylist Anton, finalist van Hollands Beste Bloem stylist. Met zijn 30 jaar werkervaring stelt hij elke week zoekt hij de mooiste bloemen bij elkaar. De samenwerking met een aantal vaste kwekers zorgt ervoor dat de Bloomon klanten elke keer een verassing -boeket te bezorgen.

Deze bloemen zijn verassend en niet zo tuttig als veel standaard boeketten.  Je zoekt dus niet je eigen bos uit maar sluit een abonnement af van eens in de week, twee weken of maand en ontvangt dan het boeket wat … die week heeft samengesteld. Ik moet zeggen: ik ben telkens weer verrast van de prachtige combinaties. Doordat de bloemen direct van de kweker vandaan komen, zijn de bloemen verser en sterker.

 

DSC_0110

DSC_0111

Op de persdag vertelde het team vol passie over het bedrijf en de nieuwe trends op het gebied van bloemen. Kleuren die we veel zien dit voorjaar zijn zachten tinten, net van de verzadiging af, de echte voorjaars-pastels, tulpen, bloemensemtakken gecombineerd in natuurlijke boeketten. Daarbij zijn de vergeten bloemen  en planten weer terug. Denk aan de Fresia en de chrysant. Geel en zalm rosé zijn erg populair en combineren goed bij de koper trend van nu. Planten in terracotta potten passen hier ook heel goed bij. 

Aan inspiratie geen gebrek met al deze prachtige bloemen om ons heen, het was een heerlijke dag.

 

DSC_0042

DSC_0076

Foto’s en tekst: Maison Belle

Blijven lezen?

Één reactie op Een heerlijke dag vol bloemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *