Een opgeruimde hal

26 augustus 2015 Hal,  Woonblog - Interieurblog,  

 Een opgeruimde hal

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! In ons kleine maar knusse huis is de hal een dagelijkse chaos van tassen, jassen en alles wat daar bij uitgegooid kan worden. Een opgeruimde hal lijkt een droom maar is zeker haalbaar. Een must is dan wel: zin om het aan te pakken. Dus begin met opruimen, wat kan er weg en wat kan er blijven. Moeten al die tassen nou echt aan de kapstok en zijn die schoenen niet te klein? Ook al is de hal klein, je kunt denken aan een nieuwe indeling vol praktische oplossingen. Met deze 4 tips kan jij zelf aan de slag.

 

hal inrichten

Ikea, hanger TJUSIG

 

1. Jassen

Een kapstok of haken aan de muur zijn onmisbaar in de hal. Voor jassen en tassen van jezelf, de kinderen én natuurlijk voor je gasten. Bij een kleine hal is de beste manier om niet alle jassen en tassen in beeld te hangen. Maak een selectie van jassen die deze periode gebruikt worden dus ruim regelmatig op. In het voorjaar kunnen de winterjassen best opgeruimd worden, zo voorkom je een dat de kapstok overvol wordt.  Een lage kapstok voor je kinderen zorgt ervoor dat ze al vroeg leren opruimen.  Gezellig en praktisch: Jong geleerd is oud gedaan!

2. Tassen

Van tassen heb je nooit teveel, toch? Maar waar laat je ze? Een ideale uitvinding is de binnentas, ik kan niet meer zonder. Zo kun je ’s ochtends makkelijk de inhoud wisselen zodat je de tas meeneemt die bij je outfit past. Gebruik je mooiste tassen als eyecatcher, die zijn natuurlijk wel heel mooi om de hal mee te stylen. Voorkom dat het een chaos wordt, berg de rest op in een kast of bij je kleding.

3. Schoenen

Iedereen in huis zijn eigen schoenen-collectie? Wij kunnen er wat van…  Schaf manden, bakken of een schoenenkast aan. Als iedereen zijn eigen plekje heeft ruim je de vloer zo leeg en zijn ze ook snel terug te vinden. Hierbij is het ook handig om de schoenen per seizoen uit te zoeken zodat de snowboots niet het hele jaar in de hal blijven staan. Een bankje in de gang is fijn om je schoenen aan en uit te trekken en staat ook nog eens leuk. Zet dit alleen neer als er voldoende ruimte is zodat de doorloop niet wordt beperkt.

4. Daglicht

Is er weinig daglicht in de hal? Denk er eens aan om de voordeur of tussendoor te vervangen voor een deur met glas zodat het licht mooi kan doorstromen. Dat zorgt voor een luxe effect bij binnenkomst. Is er ruimte voor twee openslaande glasdeuren? Dan kun je jezelf gelukkig prijzen want op die manier wordt de entree indrukwekkend.

Met een grote spiegel aan de muur weerkaats je het licht nog eens extra. Het zorgt voor extra licht en ruimtelijk effect en  is ook nog eens handig om te zien of je goed de deur uit gaat.


Wat is jouw truc voor een opgeruimde hal? Ik ben benieuwd, laat je tip achter in de reacties, zo inspireren we elkaar! Meer tips over het inrichten van een hal lees je in de blog.

Beeld: Ikea

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *