Eerste hulp bij styling…

27 juni 2013 Styling,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Wanneer je huis eenmaal  ingericht is, blijft alles vaak op z’n plek staan: tijd om eens naar de styling te kijken.

Blij dat de verbouwing achter de rug is of dat de verhuisdozen zijn uitgepakt: alles op een plekje. Het is echt de moeite waard om daarna eens goed naar de styling te kijken. Als de grote meubels een goede plek hebben gevonden en als dat je goed bevalt, zorgen de accessoires voor de sfeer en ‘puntjes op de i’. Neem de tijd om te wennen aan het huis en bekijk dan de ruimtes stap voor stap om te kijken wat je mist en  of alles nog nodig is.

Dit moodboard is gemaakt voor een interieur met Scandinavische invloeden. Het kleurenpalet is natuurlijk en rustig, de koper-accenten en het teak hout zorgen voor meer warmte in het geheel.

Maar hoe doe je dit? Denk buiten de kaders: een kruk kan ook prima gebruikt worden als bijzettafeltje en wat dacht je van zo’n mooie, grote vaas op een houten zuil? Dan is meteen die kale hoek gevuld.

Voorkom teveel prularia door overal wat neer te zetten. Met veel, kleine accessoires geef je de ruimte geen ‘body’. Denk groter en investeer in een paar blikvangers! Koop bijvoorbeeld zo’n mooie, industriële lamp voor bij de bank. Die kan je zover de kamer in laten komen als je zelf wil doordat de arm te verstellen is. Met zo’n oosters dienblad kan je naar hartelust decoreren op tafel. Zet er kaarsen op, wissel af met kleine vaasjes bloemen of zet iets speciaals onder een glazen stolp. Hiermee oogt het minder rommelig en met koper haal je meer warmte in huis. De warmte van hout geeft hetzelfde effect, lekker natuurlijk en warm.

Een groot vloerkleed of mooie kelim onder de zithoek zorgt voor een knus gevoel, warm en behaaglijk. Tegelijkertijd baken je de zithoek als eiland af van de rest. Koop een vloerkleed wat voor de helft onder de stoelen en banken doorloopt dus hij mag lekker groot zijn. Of leg twee hoogpolige vloerkleden tegen elkaar aan, met een antislip mat eronder blijft dat prima liggen.

Dit is het begin van veel meer moois: veel plezier met de styling en geniet ervan!

Blijven lezen?