Maak je huis klaar voor de feestdagen – met winter bloemen

4 december 2014 Feestdagen,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Winter bloemen

December is inmiddels al begonnen, wat een heerlijke maand om het in huis gezellig te maken. In het interieur vak zijn we al vanaf de zomer druk met het samenstellen van de kerst-interieurs van dit jaar. Dus je kunt zeggen dat ik inmiddels warm ben maar elke keer kan ik er weer van genieten dat het zover is: December. Nu kan ik ook gaan beginnen in ons eigen huis, wat een feest!

Ik begin deze week langzaam want de boom mag er pas in als Sint het land weer verlaten heeft. Dus ga ik alvast op zoek naar mooie bloemen  die de echte wintersfeer in huis brengen. Kijk eens hoe mooi je de tafel of vensterbank in een handomdraai een winterse sfeer geeft. Op naar de bloemist om aan de slag te gaan…

 

winter bloemen amarylis blog

Winters wit

Witte bloemen en planten geven het winterse sneeuw-effect. Combineer de planten of bloemen met kaarsen op een blad, in plaats van zo’n standaard kerststukje. Een enkele Amarylis in een vaas of met bol staat vaak zo mooi.

Bessen takken

Bessen takken staan vooral lekker lang in een grote pot of vaas. Sommige bessen kun je laten indrogen. Hang er tegen de kerstdagen een paar sterren in, tot die tijd vullen ze feestelijk de vensterbank met hun vrolijke rood!

Vul een krans

Vul een krans met de mooiste winterbloemen, eucalyptus of bessentakken voor een warm welkom aan de voordeur. Je kunt zo’n krans natuurljk ook mooi aan de muur in huis hangen of leg hem op de tafel. Ecalyptus droogt ook mooi in en ruikt zo heerlijk winters!

Geniet van de eerste voorbereidingen van je feestelijke December interieur!

Foto’s: Mooiwatbloemendoen

Blijven lezen?

3 reacties op Maak je huis klaar voor de feestdagen – met winter bloemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *