Maak je eigen foto collage

16 september 2016 D.I.Y. Zelfmakers,  Interieur trends,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Wanddecoratie

‘Hoe was je vakantie? Ben je weer lekker aan het werk?’ Nauwelijks hebben we tijd om na te genieten van de zomervakantie en we gaan alweer over op de drukte van de dag. Jammer hè? We gaan toch op vakantie om alles los te laten en dat gevoel zo lang mogelijk vast te houden? Daarom maak ik op vakantie graag foto’s. Heel veel foto’s. Die vervolgens op mijn computer verdwijnen en vergeten worden.

 

Vakantie foto’s

Gelukkig zijn we ons ervan bewust dat het los komen van de dagelijkse sleur goed voor ons is. Maar vergeet niet om de napret ook ruimte te geven. Hoe neem je dat fijne gevoel mee naar huis en denk je vaker aan die fijne weken? Dat kan bijvoorbeeld door souvenirs of vakantiefoto’s een mooie plek in huis te geven. Het is een eenvoudige én originele manier om persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Want die foto’s heb je zelf gemaakt en daar heb je die heerlijke herinneringen aan! Hiermee laat je zien wie je bent en wie in jouw huis woont.

Foto’s afdrukken en inlijsten kan op zoveel manieren. Foto’s in collage vorm geven een overzicht van mooie momenten. Door ze te groeperen op één plek wordt het een echt kunstwerk. ‘Maar hoe hang je ze mooi op?’, vragen mensen mij vaak. Dat heeft alles te maken met de maat van de foto’s, de wand waar je ze hangt en de kleurencombinaties.

  • Je kunt je eigen, originele creatie maken van meerdere fotolijstjes bij elkaar. Of je laat je foto’s afdrukken op polaroid formaat en plakt ze met washi tape in een leuke vorm.
  • Er zijn ook kant-en-klare systemen waarbij jij alleen je foto’s maar hoeft uit te zoeken. Je hangt ze zonder lijsten, in collage vorm aan de muur.
  • Hang je mooiste foto’s in de hal, woonkamer of misschien wel in de badkamer.

 

ixxi - India

maisonbelle-collage-maken

 

Dit Ixxi systeem vind ik zo mooi!  Je kiest een serie foto’s bij elkaar, het aantal vierkantjes bepaalt de maat van je collage. Je kunt kiezen uit allemaal losse foto’s, een fotovergroting of een gepixelde foto; met gemak ontwerp je je eigen kunstwerk. Passen de kleuren niet mooi bij elkaar dan kies je uit één van de filters. Na het bestellen worden je foto’s afgedrukt op vierkante kaarten die je met kruisjes in elkaar zet. Je kunt de foto’s wisselen en na de volgende vakantie weer aanvullen met nieuwe kiekjes.

Dit is toch een leuke manier om je vakantie verhaal te vertellen? Maak een muur vrij waar je eigen fotocreatie een echt pronkstuk wordt. Zo vergeet je die mooie vakantie nooit en kun je dromen van nieuwe, mooie momenten waar je nog langer van kunt nagenieten. Veel plezier!

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven September 2016

Foto’s en producten: Ixxi design

column-vakantiefotos

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *