Gelukkig nieuwjaar

28 december 2019 Feestdagen,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Oud en nieuwjaar

Oud en nieuw: een feest om met vrienden of familie het jaar af te sluiten. Wij kijken we terug op een goed jaar en beginnen met een gelukkig nieuwjaar voor ons. Dit het ultieme moment om een goed feest te organiseren en dat doen we natuurlijk wel in stijl.

Ik heb een aantal tips en mooie producten verzameld om je nieuwjaar feest een top uitstraling te geven! Je kunt ze nog maken of nog wat shoppen zodat je goed voorbereid bent. Zorg voor een mooie feest styling, leuke gasten en lekker eten dan is jouw oud-en-nieuw party gegarandeerd een knallend succes!

Styling van je feest

Start met het kiezen van een thema en pas daar je uitnodiging, styling en eten en drankjes op aan. Pas de kleuren daar op aan: zwart/wit, glitter/glamour of een warme kleur zoals rood met roze. Je kunt je styling en hapjes hier op aanpassen maar ook je gasten vragen of hun kleding daar op af te stemmen. Voor een écht feestgevoel is goud, glitter en een pittige accentkleur altijd goed. Je kunt je kerstdecoratie nog even laten staan zodat je huis op en top versierd is.

Tip: Presenteer de drankjes en hapjes in veel mooie schalen. Etagères doen het ook altijd goed, misschien kan je er in je omgeving bij je moeder, vriendin of buurvrouw wat bij elkaar lenen. Voeg verse kruiden of bessen toe aan de drankjes en het oogt nóg feestelijker voor een ‘gelukkig nieuwjaar feest.’

nieuwjaar party stylen

 

Feest styling

Voor een goede feest styling is het kleurenthema erg belangrijk. Kies voor een paar feest kleuren, twee of drie en ga eerst eens goed op zoek in je kasten om te kijken wat je al hebt. Daarna kun je de stad in om een aantal accessoires voor de avond bij te kopen of zelf maken. Denk hierbij aan: servetten, kaarsen, ballonnen, slingers met een tekst, tafelkleden en confetti.

Dit is allemaal heel betaalbaar en doordat je het met een plan koopt, zorgt dit voor de finishing touch van je feest.

styling feestdagen

Ballonnen en slingers

Ballonnen en slingers zijn altijd een goed idee. Hang niet je hele huis vol met slingers en overal ballonnen maar doe het in stijl. Hang bijvoorbeeld boven de tafel met de hapjes letter ballonnen met een mooie tekst. Glans in goud en zilver maken het nóg feestelijker en met een letter-pakket maak je je eigen tekstslinger.

Tip: Wil je nog even snel shoppen? Xenos, Hema en Sostrene Grene hebben nu hele mooie ballonnen, slingers, confetti, pompoms en honeycombs in het assortiment voor de feestdagen.

oudennieuw styling

 

Indeling woonkamer

Haal je woonkamer grotendeels leeg, leg de overbodige spullen in de slaapkamer. Ze nu geen stoelen in een kring maar maak hoekjes en gebruik sta-tafels. Hiermee creëer je een relaxte sfeer en voorkom je dat iedereen stijf gaat zitten. Ze zijn te koop maar zijn ook voor weinig te huur bij de Slijterij. Met mooie hoezen kleed je ze nog mooier aan en oogt het chiquer. Deze hoezen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar dus er zit vast een passende kleur bij.

Zet grote meubels zoals de ettafel tegen een muur en zet daar alle hapjes en drankjes op. Een goede voorbereiding zorgt dat jij ook kunt genieten van het feest. Laat iedereen wat meenemen of verdeel de voorbereidingen gedurende de dag. Laat de gasten zelf lekker pakken en laat ze de keukenkastjes open trekken zodat je zelf niet de hele avond druk bent en mee kunt genieten.

Ik wens jullie een hele fijne avond en een gezond, succesvol en gelukkig nieuwjaar!

Meer styling inspiratie en interieurtips vind je in de Maison Belle woonblog.

Foto’s: Ikea en eigen beeld.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *