Gelukkig nieuwjaar

30 december 2016 Feestdagen,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  


Tijd voor een feestje!

Oud en nieuw: heerlijk om het oude jaar met vrienden of familie af te sluiten. Want kijken we terug op een goed jaar en beginnen met een heel nieuw jaar voor ons. Dat is dit het ultieme moment om een goed feest te organiseren. En natuurlijk wel in stijl. Zorg voor een mooie feest styling, leuke gasten en lekker eten dan is jouw oud-en-nieuw party gegarandeerd een knallend succes!

Ik heb een aantal tips en mooie producten verzameld om je feest een top uitstraling te geven! Je kunt ze vandaag nog maken of snel nog wat shoppen zodat je goed voorbereid bent.

Thema feest

Kies een thema uit en pas daar je uitnodiging, styling en eten en drankjes op aan.Leuk is om te kiezen voor zwart/wit, glitter/glamour of een speciale kleur zoals rood. Je kunt je styling en hapjes daar op aanpassen maar ook je gasten vragen of hun kleding daar op af te stemmen. Voor een echt feest gevoel is goud, glitter en een accentkleur altijd goed. Je kunt je kerstdecoratie nog even laten staan zodat je huis op en top versierd is.

Presenteer de drankjes en hapjes in veel mooie schalen. Etagères doen het ook altijd goed, misschien kan je er in je omgeving bij je moeder, vriendin of buurvrouw wat bij elkaar lenen. Door de etagères op tafels te zetten en te vullen met mooie hapjes staat alles nóg feestelijker.

 

ikea producten

 

Kleur gebruik

Stel een paar kleuren vast en ga eerst eens goed op zoek in je kasten om te kijken wat je al hebt. Daarna kun je de stad in om een aantal accessoires voor de avond bij te kopen of zelf maken. Denk dan aan servetten, kaarsen, ballonnen, slingers met een tekst, tafelkleden en confetti.

Dit is allemaal heel betaalbaar maar doordat je het op thema koopt, zorgt dit voor de finishing touch. En dat zie je!

Ballonnen en slingers

Ballonnen en slingers geven altijd een feestelijke sfeer. Hang nu niet je hele huis vol met slingers en overal ballonnen maar doe dat in stijl. Hang bijvoorbeeld boven de tafel met de hapjes een pluk ballonnen in je kleur-thema met een paar slingers. Zo komt het veel beter uit. Glans in goud en zilver maken het nóg feestelijker. Met een letter-pakket maak je je eigen tekst als slinger.

Tip: Wil je nog even snel shoppen? Xenos, Hema en Blokker hebben nu hele mooie ballonnen, slingers, confetti, pompoms en honeycombs in het assortiment voor de feestdagen. Deze versiering is van Ikea, de lamp kralen zitten vast in de collectie en kun je zelfs laten hangen.

feest versiering

Indeling

Haal je kamer grotendeels leeg, leg de overbodige spullen in de slaapkamer. Ze nu geen stoelen in een kring maar maak hoekjes en gebruik sta-tafels. Hiermee creëer je een relaxte sfeer en voorkom je dat iedereen stijf gaat zitten. Sta-tafels zijn te koop maar zijn ook voor weinig te huur bij de Slijterij. Met mooie hoezen kleed je ze nog mooier aan en oogt het niet zo plastic. De hoezen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, probeer ze ook te huren omdat ze aardig prijzig kunnen zijn.

Zet je eettafel tegen een muur en zet daar alle hapjes en drankjes op. Een goede voorbereiding zorgt dat jij ook kunt genieten van het feest. Laat iedereen wat meenemen of verdeel de voorbereidingen gedurende de dag. Laat de gasten zelf lekker pakken en laat ze de keukenkastjes open trekken zodat je zelf niet de hele avond druk bent.

Kleding

Glitters, hakken en wat extra make up en jij voelt je de koningin op je feest! Voor de mannen: een paar gekke schoenen, een strikje of stropdas en je bent klaar voor het feest. Feestelijke kleding zorgt dat jij je top voelt! Met een poloraid/digitale camera maak je de gekste foto’s. 

 

Ik wens jullie alvast een hele fijne avond en een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar!

Foto’s: Ikea

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *