Geniet nog meer van je tuin

19 juli 2015 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Geniet nog meer van je tuin – tuinblog

Zodra het voorjaar begint, gaan bij ons de deuren open naar buiten. Onze tuin is het verlengstuk van het huis en geeft ons en de kinderen een zee aan extra leefruimte. Ons oude huis is niet groot maar heel knus. Waar ik vooral voor viel was de enorme tuin bij het huis, waar de mensen vroeger hun eigen groenten verbouwden. Voor een buitenmens als ik, een echt cadeautje bij het wonen in de stad. Geniet nog meer van je tuin met de inspiratie in deze tuinblog. 


tuin-maisonbelle2

Omdat manlief een ware barbecue fanaat is, kochten wij dit jaar en nog mooier exemplaar. Wij vielen voor de nieuwe houtskool barbecues van Grandhall. Deze houtskool barbecue heeft een mooie uitstraling maar bevalt ook nog eens fantastisch. Het is het begin van onze buitenkeuken zodat we zomers nog meer buiten kunnen leven. Een stukje keuken erbij om te snijden en als extra werkruimte zou het helemaal af maken.

Gezellig met vrienden: de mannen bij de barbecue, kinderen spelen in de tuin en de dames kletsen bij met een wijntje. Dat zijn de ultieme geniet momenten.

Hollandse zomers zijn onvoorspelbaar: van regen tot hittegolf, het kan van dag tot dag verschillen. Hierdoor staat een mooie veranda voor achter in de tuin en een pergola voor boven het terras hoog op ons wensenlijstje.

Een aanrader hiervoor is Fonteyn Outdoor Living Mall: een walhalla voor de buiten-genieter. Van stijlvol tuinmeubilair, jacuzzi’s, buitenkeukens tot prachtige pergola’s en veranda’s is er te koop. Het prettige is dat er veel staat opgesteld zodat je goed kunt vergelijken en je uitgebreid kunt laten adviseren.

Veranda

Een veranda in de tuin zorgt ervoor dat je tijdens een zomerse regenbui toch lekker buiten kunt eten. Of als de zomeravond nét wat te fris is, kruip je lekker onder de veranda op de bank.

Van maatwerk tot bouwpakketten zijn de mogelijkheden voor een veranda. Een voordeel van een bouwpakket is dat je hem zelf kunt plaatsen, wat aardig wat kosten kan besparen. Bouw je de veranda tegen de woning aan, dan is het belangrijk om de stijl van het huis door te voeren. Vergeet niet dat de overkapping ook een groot deel van het daglicht tegen houdt, lichtkoepels of tranparante dakplaten zijn daar een goede oplossing voor.

Een andere mogelijkheid is om een tuinhuis en veranda te combineren. Bouw een veranda aan je huidige tuinhuis of garage of koop een pakket van houten tuinhuis met veranda in één. Zo ontstaat er een compacte oplossing voor bergruimte en een overdekte buitenplek.

hillhoutverandaHillhout tuinhuis

Pergola

Mijn wens van een pergola over het terras is ontstaan door deze fijne inspiratie foto’s.  Het geeft ons terras een wat intiemer gevoel en aan een pergola kan ik mijn hangstoel, hangmat of zelf een schommel ophangen.

Een pergola is in veel verschillende varianten te koop. Open van boven, met zonnedoek of met lamellen zodat er een prettige schuduwplek ontstaat. Dat lijkt mij ook ideaal voor tijdens onze zomerse tuin-feestjes. Spatje regen: geen probleem met een waterdicht zonnedoek en wil je in de zon zitten, dan gaat ie weer open.

Plaats een pergola los in de tuin of bevestig hem tegen het huis aan. Belangrijk hiervoor is om goed de maten en positie te bepalen. Teken je tuin in schaal uit op ruitjespapier en kijk kritisch hoe de verhoudingen zijn. Een lange tuin wordt doorbroken door een pergola in de breedte te plaatsen, een korte tuin kan weer langer lijken door de balken in de lengte te leggen. Op papier krijg je daar beter zicht op. Is het ontwerpen nou niet jouw ding? Informeer dan eens bij een specialist, een goed tuinplan kan je uitbesteden of zelf uitvoeren. Het voorkomt miskopen en zorgt voor een goed eindresultaat.

passiflora_0

passiflora_hortensia_petuniaTuin: mooiwatplantendoen.nl

Tuinset

Onder een veranda of pergola is een goede tuinset natuurlijk onmisbaar. Maak een duidelijke keuze: waar ga je eten en waar ga je relaxen. Een grote eettafel zorgt ervoor dat je uitgebreid gasten kunt ontvangen om te eten. Je zit gezellig bij elkaar en de kinderen schuiven aan op een lange bank. Een lounge-bank zorgt voor een relaxte sfeer, je kunt er lekker eten maar vooral ontspannen bij praten en borrelen. Of lekker languit liggen met een goed boek.

Investeer in tuinmeubels: de kwaliteit verschilt enorm. Ga je voor goedkoop, dan zijn de sets na een paar zomers duidelijk aan vervanging toe. Kies je voor betere kwaliteit dan zijn de kosten wat hoger maar je zult er gegarandeerd langer plezier van hebben.

Teakhout is bijvoorbeeld sterker dan hardhout en ook in kunststof is de levensduur heel verschillend. Leg de tuinkussens droog of doe ze ’s avonds in een afgesloten kist zodat ze mooi blijven en het weer er niet in komt.

tuinsetsilvercasa-fonteynFonteyn meubels

Buitendouche

En mag ik dan nog wat te wensen over hebben: doe  maar zo’n buitendouche voor zo’n onverwachte hittegolf… Wat een prachtig model van Seletti; laat de zomer maar komen!

seletti-aquart-lux-se04064

Buitendouche van Seletti

Ik wens je een fijne zomer!

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *